Crush of the day: Eastpak x AVAVAV
© Eastpak

Crush of the day: Eastpak x AVAVAV

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 1 min

Eastpak lanceert zijn eerste samenwerking met onafhankelijk modehuis AVAVAV. De collectie is geïnspireerd op luxe streetwear-stijl en gevormd door functionaliteit.

/
Mode en functie in één

Eastpak en AVAVAV onthulde eerder dit jaar hun baanbrekende collectie tijdens Milan Fashion Week. Hierin combineert Eastpak zijn duurzaamheid met AVAVAV’s creatieve en speelse benadering van mode. AVAVAV, opgericht in 2020 onder leiding van Beate Karlsson, staat bekend om zijn creatieve vrijheid en humor. De samenwerking verenigt luxe streetwear met praktische functionaliteit.

Centraal in de collectie staat de herinterpretatie van Eastpak’s meest iconische ontwerp: de Padded Pak’r rugzak. Beate Karlsson, liet zich inspireren door de organische vormen van de rugzak. Hij werkte samen met Eastpak om het klassieke ontwerp heruit te vinden. Dit leidde tot vier innovatieve nieuwe stijlen: de AV Double Pak’r, AV Reader, AV Bumbag en AV Mini Bag. Elk ontwerp in de collectie combineert de unieke esthetiek van AVAVAV met de betrouwbare functionaliteit van Eastpak, resulterend in silhouetten die zowel duurzaam als opvallend zijn.

Eastpak

/
Statement

De collectie is niet alleen een visueel spektakel, maar benadrukt ook de praktische aspecten die Eastpak synoniem zijn geworden. Deze rugzakken en tassen zijn ontworpen voor dagelijks gebruik, zonder in te boeten op stijl. De samenwerking onderstreept hoe mode en functionaliteit hand in hand kunnen gaan, waarbij elk stuk in de collectie een statement maakt zonder zijn gebruiksvriendelijkheid te verliezen.

Vanaf vandaag zijn de vier modellen wereldwijd beschikbaar in geselecteerde winkels en online. Deze samenwerking tussen Eastpak en AVAVAV biedt mode-enthousiastelingen de mogelijkheid om te investeren in stukken die niet alleen trendy zijn, maar ook jaren zullen meegaan.

Voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van luxe en praktische bruikbaarheid, biedt deze collectie een perfecte balans. Mis de kans niet om een stukje van deze innovatieve samenwerking te bemachtigen en een statement te maken met je dagelijkse accessoires. Shop de collectie hier.

De prijzen liggen tussen € 90 en € 250.

Lees ook: Met deze 5 tips breng je een tikkeltje duurzaamheid in je leven

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: AVAVAV, Collaboration, Eastpak, Samenwerking.