Rykiel For Ever: een ode aan ontwerpster Sonia Rykiel
© Rykiel

Rykiel For Ever: een ode aan ontwerpster Sonia Rykiel

Door Malvin Sevrin, bewerking Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

'Rykiel For Ever’, zo luidt de naam van de collectie die gelanceerd werd ter ere van de ontwerpster die overleed in augustus 2016. Om in de stijl van het modehuis te blijven, herinterpreteert deze lijn de meest iconische stukken uit de vroegere collecties bedacht door Sonia Rykiel zelf. Back to basics dus, maar wel in beperkte oplage.

Het Franse merk Sonia Rykiel haalde de inspiratie voor de nieuwe collectie Rykiel For Ever uit de archieven van het modehuis zelf. De rood draad ? Wol en streepjes, hét handelsmerk van Rykiel. De collectie is dan ook een ode aan Mevrouw Rykiel van de hand van art director Julie De Libran.

Deze limited edition legt de nadruk op de waarden en normen die Sonia Rykiel bijna 50 jaar lang koesterde: vrijheid, sensualiteit, gevoel voor humor en een gezonde portie fantasie. De eigenzinnige en vrolijke geest van de oprichtster lijkt weer tot leven te komen in verschillende stukken van de collectie.

Een trui gebonden rond de taille, een gestreepte sjaal, gebreide patronen, een omkeerbare, wollen cape,… Al deze iconische stukken van het Franse modehuis zien we nu in een hedendaagse versie terug in de nieuwe collectie. Alle items werden geproduceerd door Miles, een Venetiaans brei-atelier waar het modehuis al 27 jaar mee samenwerkt. Miles verenigt Italiaanse knowhow als geen ander met de Parijse je ne sais quoi van Rykiel en haar geliefde Saint-Germain-des-Prés.

Rykiel For Ever is zonder twijfel een passionele ode aan de koningin van het breigoed en illustreert treffend dat de echte klassiekers altijd à la mode zullen zijn en blijven.

https://www.youtube.com/watch?v=LtDUm1Tq4pA

De collectie ligt nu in de Sonia Rykiel boetieks in Parijs, New York en Londen, maar is ook verkrijgbaar bij exclusieve herverdelers.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Designer, Parijs, Rykiel For Ever, Sonia Rykiel.