Raf Simons SS22: een herinterpretatie van de klassieke werkgarderobe
© Imaxtree

Raf Simons SS22: een herinterpretatie van de klassieke werkgarderobe

Leestijd: 1 min

Raf Simons blinkt uit in genderloos ontwerpen en blijft seizoen na seizoen uitzoeken hoe de kledingvoorschriften voor mannen, vrouwen en alles daartussenin verder kunnen evolueren. Voor de lente/zomer 2022 nam de Belgische ontwerper de klassieke werkgarderobe onder handen. 

/

De kern van de collectie die hij gisteren in Parijs presenteerde, bestond uit typerende elementen uit de werkgarderobe zoals gestreepte overhemden, blazers met krijtstreep, neutraal gekleurde A-lijnjurken, bandplooirokken en gebreide truien. Maar de Belgische ontwerper gaf een update aan deze klassieke items door ze te overgieten met zijn kenmerkend oversized sausje met grafische details.

“Bij de geboorte van een baby benadert niemand het kind als man of vrouw. Het is gewoon een baby”, zei Simons tegen Vogue Runway. “Ik wilde looks uitwerken die voor iedereen werken, ook al is je perceptie van de vrouw of man die het draagt anders.”

Raf Simons SS22

Het kleurenpalet van de collectie is relatief donker, met veel zwarte, grijze en marineblauwe tinten. Al fleuren de grafische prints die Simons liet uitvoeren in onder andere lichtblauw, zachtgeel en fuchsia het geheel wel op. Voor sommige van die grafische dessins liet hij zich inspireren door de tourlist van bands, en die liet hij doorlopen op zowel de tops als de onderstukken. Enerzijds een referentie aan de muziekwereld die hem zo nauw aan het hart ligt, anderzijds een verwijzing naar de klassieke maatpakken.

De hemden in de collectie kwamen zowel in effen kleuren als in gestreepte patronen voor, uitgevoerd in Simons’ kenmerkende langgerekte silhouet met lange armen en oversized mouwen.

Op de website van Raf Simons kun je de show herbekijken. Hieronder ontdek je een aantal van onze favoriete looks.

Lees ook: Dries Van Noten SS22: een groots, uitbundig feest.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Paris fashion week, Raf simons, Ss22.