Allereerste Belgische Prada boetiek opent deuren in Brussel
© Pers

Allereerste Belgische Prada boetiek opent deuren in Brussel

Leestijd: 1 min

Sinds eergisteren is onze hoofdstad opnieuw een fantastisch merk rijker. Het Italiaanse luxehuis Prada opende afgelopen donderdag namelijk zijn allereerste Belgische boetiek in de Waterloolaan in Brussel.

Het Italiaanse modehuis Prada is een van de bekendste en meest invloedrijke modehuizen ter wereld. Het merk produceert al sinds 1913 allerlei luxegoederen voor mannen en vrouwen, zoals kleding, lederen accessoires en schoenen. Afgelopen donderdag, 26 oktober, opende de eerste Prada boetiek in ons land haar deuren in de chique winkelstraat Waterloolaan in Brussel.

De nieuwe boetiek biedt in totaal 400 vierkante meter winkelplezier. Je vindt er niet alleen prachtige kleding uit hun ready-to-wear collecties,  maar ook lederenwaren, schoenen en accessoires, en dat zowel voor vrouwen als voor mannen.

De klassieke sfeer van Prada is zeker aanwezig in het nieuwe gebouw in Brussel. Aan de voorkant van de boetiek zie je enorme ramen omlijst door zwarte, granieten muren. Deze klassieke combinatie verwijst naar de geschiedenis van het Italiaanse label en bezorgt het gebouw een unieke, gesofisticeerde look.

Ook de binnenkant is tot in de puntjes verzorgd: de iconische zwart-wit geruite marmeren vloer, de met groen fluweel beklede muren en de stoelen van Osvaldo Borsani, die exclusief ontworpen zijn voor het merk, zijn allemaal aanwezig in de Brusselse boetiek.

Verder werden er ook enkele nieuwe, moderne elementen toegevoegd aan het interieur van de Prada boetiek. Zo zijn de balken aan het plafond groen geverfd, liggen er tapijten met geometrische patronen en wordt er veel gebruikgemaakt van marmer. Aan luxe geen gebrek in deze nieuwe boetiek!

Prada boetiek, Waterloolaan 38, 1060 Brussel, www.prada.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Brussel, Prada.