Louis Vuitton kondigt voorjaar vol strepen aan in lente-zomer 2024 collectie
© Launchmetrics Spotlight

Louis Vuitton kondigt voorjaar vol strepen aan in lente-zomer 2024 collectie

Leestijd: 1 min

Op maandag 2 oktober presenteerde Nicolas Ghesquière zijn lente-zomercollectie voor 2024 voor Louis Vuitton. Terugblik op een uiterst chique modeshow.

/

Voor de lente-zomer 2024 heeft het modehuis Louis Vuitton een modeshow gepresenteerd met vloeiende silhouetten, kledingstukken die gemakkelijk te combineren zijn en gevuld zijn met patronen en details die het verschil maken. Dit is hoe ze vrouwen de leiding geven over hun eigen stijl.

Lees ook: H&M en designermerk Rabanne kondigen nieuwe samenwerking aan

/

Louis Vuitton opent het seizoen van strepen en ruiten

Wat verwachten we van onze zomergarderobe? Veelzijdige en lichte stukken die ons in staat stellen om zowel de hitte als het wisselvallige weer te trotseren zonder ooit in elegantie of stijl in te boeten. Dat is wat Nicolas Ghesquière heeft voorgesteld tijdens de Louis Vuitton lente-zomer 2024 modeshow. Vanaf de eerste looks vallen de zwevende, transparante rokken op, evenals de soepele leren jacks en gestreepte blouses met opstaande kraag.

Bovendien vormen strepen een echte rode draad in deze collectie en zijn ze te vinden op korte overhemdjurken, high-waisted broeken, slipjurken en zelfs op franje-structuurjassen met opstaande kraag.

Een ander kenmerk? De riemen die in de show in verschillende maten voorkomen, soms oversized en soms mini. De regel is dat ze zichtbaar zijn en het silhouet een boost geven. Het zijn al deze details die het zomerseizoen van de Vuitton-vrouw het beste definiëren: een grafisch seizoen dat voortdurend in beweging is.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Louis vuitton.