Nespresso lanceert pen gemaakt van gerecycleerde capsules
© Nespresso

Nespresso lanceert pen gemaakt van gerecycleerde capsules

Door Shani Maes & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Ben jij fan van recyclage? Dan zal je ook gek zijn op de nieuwe pennenlijn van koffiemerk Nespresso. Deze limited edition pennen zijn gemaakt van gerecycleerde Nespresso koffiecapsules. Het perfecte gadget voor op 17 mei lijkt ons, want dan is het Internationale Dag van de Recyclage.

De pen van Nespresso werd gecreëerd in samenwerking met Caran d’Ache, een Zwitserse schrijfwarenmerk. Hiervoor nam Caran d’Ache zijn klassieke ‘849’-balpenmodel als basis en restylede het met gerecycleerd aluminium. De pen kreeg de kleur donkerblauw, wat refereert naar Dharkan, een van de populairste koffies van het Zwitserse koffiemerk.

De pen verschijnt enkel in een beperkte oplage en is een slimme zet voor het bedrijf dat de voorbije jaren al meermaals de wind van voren kreeg omwille van de grote ecologische voetafdruk van hun koffiecapsulesysteem.

Door de consument erop te wijzen dat aluminium, het materiaal waaruit de capsules gemaakt zijn, in feite steeds opnieuw versmolten kan worden en in die zin dus oneindig herbruikbaar is, geeft Nespresso een interessant en langverwacht signaal. Wil je dus blijven genieten van je Nespresso koffie en tevens milieubewust zijn, dan gooi je vanaf nu je gebruikte capsules best niet meer gewoon in de vuilnisbak.

In ruil voor een plantje

Het koffiemerk probeert zijn klanten al langer aan te zetten om capsules na gebruik weer binnen te brengen. Zo zijn er in België en Luxemburg al meer dan 100 inzamelpunten waaronder de Nespresso boetieks. Daarboven loopt er een proefproject in Waals-Brabant en ‘s-Gravenbrakel waar consumenten hun gebruikte aluminiumcapsules gratis kunnen binnenbrengen in het containerpark.

Nespresso

Nespresso

Om het hele recyclageverhaal te vervolledigen, deelt Nespresso op de Internationale Dag van de Recyclage in elke Nespresso boetiek gratis koffieplantjes uit aan de eerste 50 bezoekers die die dag een volle recyclagezak met capsules binnenbrengen. Bovendien plant Nespresso voor elk koffieplantje ook een boom in Kenya, in samenwerking met Treedom. Heb je dus veel lege koffiecapsules van Nespresso, rep je dan op 17 mei naar een Nespresso boetiek om je koffieplantje op te halen.

De Nespresso pen is (zolang de voorraad strekt) te koop via de website van Caran d’Ache of bij de betere schrijfwarenspeciaalzaken voor de prijs van 38 euro.

Benieuwd naar nog meer items die milieuvriendelijk zijn? Lees dan zeker ook 5x hip doorheen Mei Plasticvrij met 24Bottles

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Koffie, Nespresso, Pen, Recyclage.