Paris Fashion Week: 8 vragen aan Constance Jablonski
© Pers

Paris Fashion Week: 8 vragen aan Constance Jablonski

Door Marguerite Durant & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Marie Claire had de eer het Franse topmodel Constance Jablonski te ontmoetten, enkele uren voor ze de catwalk opging voor Etam. Jablonski is het gezicht van de nieuwste capsulecollectie, Minuit Paris, die gisteren werd gepresenteerd in Parijs. Wij zagen dit natuurlijk als een mooie kans om haar enkele persoonlijke vragen te stellen.

Wat vind je ervan om met Etam te werken?

“Ik werk nu ongeveer twee jaar met Etam en ik vind het heel fijn. Eerst en vooral omdat het een Frans merk is. Ik woon al acht jaar in New York en het is altijd leuk om terug te keren naar mijn cultuur en mijn taal. Ik werk ook voor andere Franse merken, maar nooit met zoveel betrokkenheid als bij Etam. Ik vind dat Etam de vrouw heel goed in beeld brengt. Ik ben feministe en voor mij is er niets feministischer dan poseren in lingerie.”

Wat betekent feministe zijn voor jou?

“Je comfortabel voelen in je lichaam en je lingerie. Het betekent ook dat je voor jezelf kan uitmaken wat sexy is, zonder daarbij rekening te hoeven houden met opgelegde codes (wij denken dan aan push-up beha’s, nvdr). Lingerie is een belangrijk kledingstuk in je garderobe. Het is het eerste wat je aantrekt ’s ochtends.”

Wat voor lingerie draag je graag?

“Ik hou van kant en katoen. Ik draag zelden push-ups. Bralettes (niet-voorgevormde beha’s) draag ik ook heel graag. In de Midnight Paris collectie is er een prachtig exemplaar met een enkel bandje in de rug.”

Vanavond loop je voor Etam. Hoe bereid je je mentaal voor op zo’n grote show?

“Ik ben niet echt voorbereid (lacht). Enkele dagen geleden zat ik nog in Afrika en ik ben net weer aan het werk. Ik heb geen ritueel of zo. Ik ben gewoon mezelf en benader deze show als alle anderen.”

En fysiek?

“Ik doe twee keer per week aan sport. Ik doe graag cardio, maar omdat variatie belangrijk is, doe ik ook regelmatig yoga, pilates, spinning, ropeskipping, enzovoort. Omdat ik veel reis, is lopen natuurlijk het makkelijkst. Ik trek mij loopschoenen aan, doe muziek in mijn oren en ik ben vertrokken.”

Waaraan denk je als je op de catwalk staat?

“Om eerlijk te zijn aan niet veel (lacht). Enkel aan niet vallen!”

Voel je je soms onzeker voor je de catwalk opgaat?

“Dat gebeurt wel eens wanneer ik me niet comfortabel voel. Wanneer ik te kleine schoenen of een te strakke jurk aanheb, bijvoorbeeld.”

Wat is je beautygeheim?

“Ik heb geen geheim en ik geloof niet in mirakelcrèmes. Veel drinken en je huid goed hydrateren!”

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Constance Jablonski, Etam, Interview, Lingerie, Paris fashion week, Pfw, Ss18, Topmodel.