Paris Fashion Week: blootvoets bij Chanel
© Imaxtree

Paris Fashion Week: blootvoets bij Chanel

Leestijd: 1 min

Chanel's creative director Karl Lagerfeld is een van 's werelds meest beroemde ontwerpers. Sinds hij aan het roer staat van het Franse modehuis Chanel, is Lagerfeld bekend/notoir geworden door zijn controversiële uitspraken, maar ook vanwege zijn ongelofelijke gevoel voor stijl (liefst hé) en decors. Het lente/zomer defilé van Chanel in 2019 was zeker geen uitzondering.

Karl Lagerfeld transformeerde het Grand Palais, het bastion van Chanel tijdens Fashion Weeks, in een strand met strandwachten, fijn zand en echte golven. De modellen defileerden op blote voeten met schoenen in de hand – alsof ze echt op een exotisch strand aan het flaneren waren. Wat de outfits betreft, let op de zwart-witte badpakken, hoeden en vizieren, kleurrijke sandalen en Chanel-boodschappentassen in de hand.

Lees ook: De triomf van Christian Wijnants op Paris Fashion Week. 

Geen Chanel-show zonder enkele klassiekers: tweedjasjes en kostuums verschenen ook op het strand, al kregen ze hier en daar een andere invulling of werden ze van een origineel accent voorzien. Een tweedjasje met een fietsbroekje bijvoorbeeld? Of wat dacht je van niet één crossover handtas, maar wel twee crossover handtassen?

Een foto zegt uiteraard meer dan duizend woorden, bekijk hier het defilé in foto’s:

Lees ook: Jacquemus PFW: Dit wordt nu al het zomeraccessoire van 2019.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Catwalk, Chanel, Fashion week, Modeweken, Parijs.