& Other Stories slaat de handen ineen met designer Minju Kim
© other stories

& Other Stories slaat de handen ineen met designer Minju Kim

Leestijd: 1 min

& Other Stories slaat de handen ineen met Minju Kim voor een nieuwe collab. De Zuid-Koreaanse ontwerpster die studeerde in Antwerpen, staat bekend voor haar dromerige looks en uitmuntende vakkennis. De collectie komt in de lente van 2022 in de winkels en zal bestaan uit ready-to-wear-stuks en accessoires met speelse prints en designs.

Dat Minju Kim een geboren designer is, was al even duidelijk wanneer de Zuid-Koreaanse afstudeerde van de Antwerpse Modeacademie in 2013. Walter Van Beirendonck, chef van de modeafdeling, noemde haar toen een ‘atypische modestudent’ en liet weten aan De Standaard dat ze “erg veel en erg goed tekent en vanuit die vaak grafische tekeningen haar collecties maakt.”

En dat wierp dus ook zijn vruchten af. Want niet veel later, in 2015, won Minju de H&M Design Award om vervolgens een collectie onder eigen naam (weliswaar in hoofdletters en aan elkaar geschreven: MINJUKIM) te lanceren. Ze werd daarna halvefinalist in de LVMH Prize for Young Fashion Designers en de eerste winnaar van de show Next in Fashion van Netflix. Haar collecties ademen artistieke creativiteit, vreugde en techniek uit en bestaan uit elegante strakke silhouetten met dromerige kleuren en prints.

Lees ook: Wat is het favoriete standje van vrouwen en andere prangende seksvragen

“Sinds Next in Fashion krijg ik berichtjes van over de hele wereld, zelfs van mensen die voordien helemaal niet met mode bezig waren. Ik ben echt blij dat al deze MINJUKIM-fans met deze collab toegang hebben tot onze designs en dat wij de gelegenheid krijgen om onze kleren aan een breder publiek te tonen. Ik wacht al lang op een dergelijke gelegenheid en ben vooral tevreden dat het met & Other Stories kan”, zegt Minju Kim.

/

Avant-garde haute couture

“Wij zijn opgetogen over onze samenwerking met MINJUKIM. De manier waarop ze op een vlotte maar deskundige manier speelsheid met avant-garde haute couture combineert, spreekt ons en de moderne vrouw zeker aan. We kunnen haast niet wachten om deze prachtige collabcollectie volgende lente met de wereld te delen”, voegt Rocky af Ekenstam Brennicke, Head of Brand and Creative & Other Stories, hieraan toe.

De colabcollectie MINJUKIM & Other Stories zal vanaf 24 maart 2022 in een aantal winkels wereldwijd en op Stories.com beschikbaar zijn.

Lees ook: Chanel lanceert met N°1 een nieuwe duurzame beautylijn

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.