& Other Stories & Shoplifter: een harige samenwerking
© & Other Stories

& Other Stories & Shoplifter: een harige samenwerking

Leestijd: 1 min

& Other Stories zorgt steeds weer voor spraakmakende collabs. Dit keer ging de Zweedse retailer een samenwerking aan met de IJslandse kunstenares Hrafnhildur Arnardóttir, beter bekend als Shoplifter. De collectie samengevat in drie woorden: fun, fun, fun! 

Hrafnhildur Arnardóttir, beter bekend als Shoplifter voor & Other StoriesDraag je een stuk uit de collectie, dan draag je als het ware een kunstwerk. Twintig jaar carrière zit vervat in de kleding en accessoires. De werken van Hrafnhildur Arnardóttir werden al tentoongesteld in wereldbekende galerieën en musea, waaronder het prestigieuze MoMA in New York. & Other Stories was al even fan en wist haar voor dit lente- zomerseizoen eindelijk te strikken.

“Ik wilde een kleurrijke, speelse, grappige en supercomfortabele collectie. Oppervlak en textuur zijn het vertrekpunt, in combinatie met eenvoudige vormen,” vertelt Arnardóttir, links op de foto. Haar artiestennaam ontleent ze overigens niet aan een crimineel verleden, maar aan een wel erg vreemde verbastering van haar Valkyrie voornaam.

De collectie vertaalt de visuele kunst van Shoplifter naar draagbare stuks. Haar gevlochten creaties en bosjes synthetisch haar werden gefotografeerd en bewerkt tot abstracte prints, de harige personages werden tassen en broches.

Dress Ring Nails Shoplifter @andotherstories #Shoplifter #otherstories

Een bericht gedeeld door Hrafnhildur / Shoplifter (@shopi.shoplifter) op

#Shoplifter & Other Stories @andotherstories #Shoplifter #otherstories

Een bericht gedeeld door Hrafnhildur / Shoplifter (@shopi.shoplifter) op

Je shopt de collectie vanaf vandaag exclusief op www.stories.com. Onze favorieten? De smiley broche staat ontzettend leuk op je lievelingssneakers en de anorak neemt ons meteen terug naar de jaren 90.

& Other Stories x Shoplifter

Smiley tas, € 39

& Other Stories x Shoplifter

Anorak, € 89

& Other Stories x ShoplifterZilverkleurige armband, € 49

& Other Stories x Shoplifter

Broche, € 5

& Other Stories x Shoplifter

Smiley jurk, € 49

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: & Other Stories, Collab, Kunst, Shoplifter.