Cadeautip voor vaderdag: de zwemshort met waterdichte zakken
© Pers

Cadeautip voor vaderdag: de zwemshort met waterdichte zakken

Door Joy Flammang en Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

Zoek je nog een cadeau voor vaderdag? Wat dacht je van een zwemshort met waterdichte zakken? Want ja, hij bestaat, dankzij Osseyan die dit geniale kledingstuk recent op de markt bracht. Smartphone, sleutels en portemonnee; ze kunnen vanaf nu gewoon mee het zwembad of de zee in.

Toen Thierry Muelenaere, oprichter van Osseyan, in 2013 op reis ging naar Senegal, schoot het briljante idee hem plots te binnen. Hij had er genoeg van om altijd zijn spullen op het strand te moeten achterlaten en niet met een gerust hart in zee te kunnen duiken. Twee jaar onderzoek volgden en nu is het eindelijk zover: Osseyan brengt de enige zwemshort ter wereld op de markt die uitgerust is met een waterdichte zak en een 100% luchtdichte rits.

Naast het praktische aspect, heeft Osseyan ook oog gehad voor esthetiek, want de short is, naar verluidt, zowel comfortabel als elegant. Het model is verkrijgbaar in 4 kleuren (irisblauw, peperrood, antracietzwart en bosgroen) en 5 maten (van S tot XXL). Leuk om weten, is ook dat het Belgische merk ook ethiek hoog in het vaandel draagt en alleen samenwerkt met Europese bedrijven die voldoen aan de critiria rond veiligheid en menselijke waarden.

Wij zijn alvast benieuwd of Osseyan van plan is om hetzelfde concept ook voor vrouwen te ontwikkelen – hoewel we eerlijkheidshalve moeten toegeven dat we niet direct zien hoe je een smartphone in je bikini kan verstoppen.

De zwemshort van Osseyan kost €230 (inclusief 2 jaar garantie) en is enkel online te koop via www.osseyan.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Osseyan, Waterdicht, Zwemkledij.