Ode aan de Mode: Deze maand in Marie Claire
© Imaxtree/Haider Ackerman

Ode aan de Mode: Deze maand in Marie Claire

Door Anouk Van Gestel
Leestijd: 1 min

Ode aan de mode... en aan het genie van de ontwerpers. Aan de muzes die hen inspireren, de fotografen die die mode in beeld brengen en aan de vrouwen die ze tot leven brengen.

In de Marie Claire Modespecial, die nu in de winkel ligt, willen we je een brede kijk geven op de modewereld van vandaag. We beginnen al met twee verschillende covers met twee topmodellen uit de jaren 90: Nadja Auermann en Helena Christensen. Wij kozen hen omdat ze de continuïteit van iets moois vertegenwoordigen, en bewijzen dat mode en stijl niet aan leeftijdsgebonden zijn.

covermcv_0317_rvb_noean150dpicovermcv_0317_rvb_nadja_noean150dpi

Daarna hebben we het over de trends die ons deze lente zullen verbazen, en laten we modevrouwen aan het woord over het stuk in hun garderobe dat ze nooit weg zullen doen. Er is ook een portret van de provocerende ontwerper J.W. Anderson, en een artikel dat antwoord geeft op de wat egotripperige vraag: ‘Zijn de Belgen echt de beste?‘, zoals die in Les Inrocks gesteld werd.

Eindigen doen we met een stuk of honderd bladzijden waaruit je nieuwe ideeën kunt putten. Zo kan je alvast kiezen wat je straks wil dragen en het aanpassen aan je eigen stijl. Zoals Iris Apfel, het meer dan negentigjarige mode-icoon, ooit zei: “Geen trends, geen regels, maar stijl”. Je eigen stijl.
Anouk Van Gestel, hoofdredactrice

Iris Apfel

giphy.com

Onze Modespecial ligt vanaf 22 februari in de winkel.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Edito, Iris Apfel, Marie Claire, Mode, Stijl.