To Serve and Protect, de nieuwe vrouwencollectie van NikeLab ACG
© pers

To Serve and Protect, de nieuwe vrouwencollectie van NikeLab ACG

Door Marie Trogu en Melanie Stuckens
Leestijd: 1 min

2014 was het jaar waarin de NikeLab ACG collectie opnieuw leven werd ingeblazen. Het was Errolson Hugh die toen een mannencollectie onder deze naam ontwierp. Dit jaar komt Nike met een vrouwencollectie voor NikeLab ACG. Niemand minder dan Johanna Schneider is de bedenker van deze geweldige collectie.

Drie jaar geleden werkte de Duitse ontwerpster, Johanna Schneider voor het eerst samen met Nike. Het resultaat was een stoere work-out garderobe voor vrouwen met pit. De mouwloze vest die omgevormd kan worden tot rok, was ongetwijfeld het paradepaardje van deze samenwerking. Dit jaar toont Johanna Schneider opnieuw haar technische talenten in de zeer polyvalente NikeLab ACG collectie. “Ik heb geprobeerd een collectie te ontwerpen die zich maximaal aansluit bij mijn leven in Berlijn en dus ook het leven in vele andere steden”, aldus de ontwerpster.

De nieuwe collectie is vervaardigd uit Gor-Tex en beschermt dus tegen barre weersomstandigheden. Bovendien is de functionaliteit van deze collectie ongezien. De ACG 3-in-1 jas is het perfecte voorbeeld hiervan. Zoals de naam verklapt kan je deze jas op drie manieren gebruiken; je koopt hem als warme wintercoat met alles erop en eraan, in de zomer kan je de mouwen afritsen en hem dragen als coole body, tot slot kan je ook de voering losritsen en deze omtoveren tot handige shoppingbag. Als dat geen functionele luxe is…

Maar naast het praktische heeft Johanna natuurlijk ook oog voor het esthetische. Haar doel was een collectie ontwerpen die comfortabel aanvoelt en tegelijkertijd elegant en trendy overkomt. Dit uit zich onder andere in het opvallende kleurenpallet waarvoor de Duitse ontwerpster gekozen heeft. De NikeLab ACG PO Shell is fel oranje, de NikeLab ACG 3-in-1 Coat is muntgroen en de NikeLab ACG Fleece Crew is helemaal over the top met met zijn combinatie van beide kleuren. Net als Errolson Hugh, gooide dus ook Johanna haar emoties en een vleugje humor in de strijd bij het ontwerpen van haar NikaLab ACG collectie.

“Voor ons is een cruciale factor de ‘expressie’ van een kledingstuk. Vrouwencollecties zijn vaak erg expressief en emotioneel. Bij mannenkledij, daarentegen, is dat veel minder. De gesprekken omtrent dit verschil brachten ons op nieuwe ideeën”, vertelt Johanna. Voor haar zijn de felle kleuren en uitgesproken vormen dan ook een must. Met deze kledij kunnen vrouwen gemakkelijk hun persoonlijkheid tonen aan de wereld.

De collectie werd op 9 december voorgesteld aan het Europese publiek, je hoeft dus niet meer te wachten om die coole jas of leuke vest te kopen. Bestel snel jouw favoriete stuk en fleur deze koude dagen op met de felle tinten van de NikeLab ACG collectie van Johanna Schneider.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Nieuwe collectie, Nike, NikeLab, Sport, Sportkledij, Sportswear.