Net-a-Porter en Gemfields lanceren capsulecollecties om Afrikaanse olifanten te redden
© Arizona Muse

Net-a-Porter en Gemfields lanceren capsulecollecties om Afrikaanse olifanten te redden

Leestijd: 1 min

Wist je dat één op de vier Afrikaanse olifanten die in 2007 nog levend waren ondertussen afgemaakt is? Webshop Net-a-Porter en Gemfields, wereldleider in het aanleveren van verantwoorde gekleurde edelstenen, lanceren daarom capsulecollecties. De winst gaat integraal naar Space for Elephants, een liefdadigheidsorganisatie die ondersteuning biedt in het beschermen van olifanten in Afrika en hun natuurlijke habitat.

Stropers hebben in de voorbije tien jaar bijna een kwart van de Afrikaanse olifantenpopulatie afgemaakt. Dat komt neer op ongeveer 110.000 individuele dieren. Door de coronavirus en het wegvallen van toerisme in het continent, lopen de dieren alleen nog meer risico op uitbuiting .

Liefdadigheidsorganisatie Space for Giants lanceert daarom hun ‘Walk for Giants’ initiatief in samenwerkingen met luxewebshop Net-a-Porter en Gemfields. Om geld in te zamelen en het bewustzijn rond de schrijnende situatie in Afrika te vergroten, worden verschillende capsulecollecties gelanceerd waarbij de volledige opbrengst naar de actie gaat.

Arizona Muse

“Olifanten en de natuurlijke leefgebieden waar zij afhankelijk van zijn, verkeren in een diepe crisis”, zegt Dr. Max Graham, oprichter en CEO van Space for Giants. Ze zetten zich daarom onder andere in om stropers strenger te vervolgen en ze bouwen hekken om boeren en hun oogst te beschermen tegen ‘gewasbesmetting’ van olifanten zodat olifanten beter beschermd zijn tegen vergeldingsaanvallen.

De capsulecollectie van Net-a-Porter bestaat uit 45 kledingstukken waarvoor samen werd gewerkt met merken zoals Burberry, 3.1 Phillip Lim en Hereu. Voor de 44-delige collectie van Gemfiels werd onder meer de handen in elkaar geslagen met het Deense juwelenmerk Ole Lynggaard Copenhagen. Zij maakten bijvoorbeeld een exclusieve versie van de iconische Elephant met smaragd.

Arizona Muse

De collectie is nu verkrijgbaar op Net-a-Porter

 

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Mode, Net-A-Porter, Wildlife.