Nafi Thiam is het gezicht van de Nike Epic React sneaker
© Pers

Nafi Thiam is het gezicht van de Nike Epic React sneaker

Leestijd: 1 min

De Nike Epic React, de nieuwste loopschoen van het merk, werd voor de zomer in een nieuw jasje gestoken - of liever in 9 nieuwe jasjes. Dat vraagt natuurlijk om een nieuwe ambassadeur. En die rol was weggelegd voor niemand minder dan Olympisch kampioene, wereldkampioene en Belgische trots Nafi Thiam.

Eind februari 2018 lanceerde Nike zijn nieuwste loopschoen de Nike Epic React. Deze innovatieve schoen is ontworpen om de impact te dempen, energie te sparen, voldoende steun te geven en tegelijkertijd licht en comfortabel aan te voelen.

Om een sneaker te bekomen met al die kwaliteiten ontwikkelden de Nike wetenschappers en designers een nieuw soort foam voor de zool. Het Nike React-foam is heel wat zachter dan de foams uit het verleden en vangt daarom oneffenheden in het wegdek beter op. Het bovenwerk van de schoen is dan weer vervaardigd uit het naadloze Nike Flyknit, een flexibel, nauw aansluitend materiaal dat toch een goede ondersteuning biedt.

De originele blauwe en witte versies van de Nike Epic React werden na de lancering in februari meteen een groot succes. Met de zomer in aantocht geeft Nike nu de sneaker uit in maar liefst 9 nieuwe kleuren. Voor de campagnebeelden van die nieuwe zomercollectie deed Nike beroep op Belgische trots Nafi Thiam. Zij is op haar beurt ook helemaal fan van de sneaker:

“Het is verrassend hoe licht en veerkrachtig de sneaker is en het is heel fijn om een schoen te dragen die je voet ondersteunt, maar niet zwaar aanvoelt. Bovendien biedt de sneaker tegelijkertijd stabiliteit, flexibiliteit en comfort.”

Nike Nafi Thiam

De eerste vier nieuwe kleuren zijn beschikbaar vanaf donderdag 19 april in de winkels en online. De andere kleuren volgen in de weken daarna.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Nafi Thiam, Nike, Nike epic react, Sneaker.