Must see: de nieuwe modedocumentaire over Diane von Fürstenberg op Disney+
© Getty Images

Must see: de nieuwe modedocumentaire over Diane von Fürstenberg op Disney+

Door Lisa Aelvoet  & Lara Wilkin
Leestijd: 1 min

Vanaf vandaag is de Belgische modeontwerpster Diane von Fürstenberg te zien in een exclusieve documentaire op Disney+. Na Cristobal Balenciaga en Karl Lagerfeld is het nu de beurt aan DvF om haar verhaal te vertellen ter gelegenheid van haar 50-jarige carrière.

Een leven in duizend lagen

De ongelooflijke reis van de ontwerpster van de iconische wikkeljurk kan worden samengevat als een leven in duizend lagen. Diane von Fürstenberg: Woman in Charge schetst een complex en authentiek portret van een vrije en onafhankelijke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld. Geregisseerd door de getalenteerde Sharmeen Obaid-Chinoy (tweevoudig Oscarwinnaar en zesvoudig Emmy Award-winnaar) en Trish Dalton, geeft de docu een kijkje in de kleurrijke en boeiende wereld van DvF.

De befaamde wikkeljurk

Wanneer een enkele jurk haar ontwerpster verheft tot icoon, weet je dat het over Diane von Fürstenberg gaat. In 1974 revolutioneerde de Belgische ontwerpster de damesmode van de jaren zeventig met haar legendarische wikkeljurk. Deze jurk symboliseert onafhankelijke, elegante en verfijnde vrouwelijkheid. Bij de launch werd het een wereldwijde bestseller, waardoor DvF op de Forbes-lijst van de machtigste vrouwen ter wereld belandde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DVF – Diane von Furstenberg (@dvf)

In een tijd waarin vrouwen mannenpakken droegen om zichzelf te bewijzen, bood de Brusselse ontwerpster juist het tegenovergestelde met een zijden jersey jurk. Simpel, comfortabel en flatterend voor alle lichaamsvormen, werd het een tijdloze modeklassieker. DvF bewees dat een simpele V-hals, een uitlopende snit en een getailleerde taille het vrouwelijk silhouet kunnen vieren. Diane von Fürstenberg liet een onuitwisbare indruk achter in de modewereld en toonde aan dat elegantie en comfort hand in hand kunnen gaan.

Een icoon van vrouwelijke empowerment

De ontwerpster overwon uitdagingen die velen zouden hebben gebroken. Als alleenstaande moeder van twee kinderen moest ze de strijd aangaan tegen kanker en kreeg ze te maken met seksisme. Als dochter van een Holocaust-overlevende is Diane veerkrachtig, sterk en onafhankelijk. Ze putte een ongelooflijke kracht uit haar bescheiden afkomst om zich een naam te maken in de meedogenloze mode-industrie. Ten slotte bouwde ze als inspirerende zakenvrouw een imperium dat voor altijd in de herinnering zal blijven.

Diane von Fürstenberg: Woman in Charge verkent de bruisende jaren ’70, gekenmerkt door de liefdesgeschiedenissen van de ontwerpster. De voormalige voorzitter van de CFDA (Council of Fashion Designers of America) deelt oprecht haar uitdagingen en triomfen. Door middel van archiefbeelden en ontroerende getuigenissen van dierbaren ontdekken we vol trots het verhaal van deze Belgische ontwerpster die een blijvende stempel op de mode heeft gedrukt. Deze exclusieve documentaire mag je niet missen.

Diane von Fürstenberg: Woman in Charge is vanaf 25 juni 2024 beschikbaar op Disney+.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Amerikaanse mode, Diane von Furstenberg, Disney, Documentaire, Fashion.