Diane von Furstenberg ontvangt eredoctoraat van UAntwerpen
© Imaxtree

Diane von Furstenberg ontvangt eredoctoraat van UAntwerpen

Leestijd: 1 min

Eind maart reikt de Universiteit Antwerpen naar jaarlijkse traditie haar eredoctoraten uit. Het eredoctoraat voor algemene verdiensten zal deze keer naar de modeontwerpster Diane von Furstenberg gaan.

In 2017 zullen vier hoog aangeschreven buitenlandse onderzoekers een eredoctoraat ontvangen voor hun wetenschappelijk verdiensten. Daarnaast zal de Belgisch-Amerikaanse Diane von Furstenberg een eredoctoraat ontvangen voor algemene verdiensten. Diane von Furstenberg, meest bekend om haar iconische wikkeljurk die ze in 1974 ontwierp, wordt geëerd om “haar bijzondere bijdragen in het domein van de mode en het ondernemerschap in combinatie met een sterk engagement in het domein van vrouwenrechten en mensenrechten in het algemeen.”

De eredoctoraten worden uitgereikt op donderdag 30 maart 2017 on 16 uur. Alle eredoctors geven ook een masterclass aan studenten, alumni en geïnteresseerden uit het werkveld.

Bron: www.uantwerpen.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Algemene verdiensten, Diane von Furstenberg, Eredoctoraat, Universiteit Antwerpen.