Mooie en ecologisch verantwoorde kleren? Het kan dankzij Monique Collignon
© Monique Collignon - The Conscious Collection SS17

Mooie en ecologisch verantwoorde kleren? Het kan dankzij Monique Collignon

Door Malvine Sevrin, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Een prêt-à-porter lijn gemaakt van plastic flessen, pardon? Ja, je leest het goed, de Nederlandse modeontwerpster Monique Collignon maakt ecologisch verantwoorde collecties, en dat al sinds 2015. Maak kennis met de vrouw die duurzaamheid en creativiteit als geen ander weet te combineren.

Twee jaar geleden begon de Nederlandse ontwerpster Monique Collignon samen te werken met Monique Maissan, een textielingenieur uit Shangai die de voorbije acht jaar werkte aan de ontwikkeling van stoffen gecreëerd uit gerecycleerd plastic, Waste2Wear. Uit die samenwerking is een ecologisch verantwoorde kledinglijn ontstaan. Het doel: minder afval creëren op een stijlvolle manier.

Monique Collignon

Monique Collignon

De collectie voor deze zomer, The Conscious Collection, bestaat uit kleurrijke en zomerse creaties. Baggy broeken, lichte jurken of elegante deux-pièces met bloemenprint. De kwaliteit van de stoffen is luxueus zijdeachtig, een combinatie van klassieke crêpestof en moderne lurex.

Ecologisch verantwoorde mode

Monique Collignon maakt enkel gebruik van stoffen die niet schadelijk zijn voor de natuur en op een ecologisch verantwoorde manier zijn ontwikkeld. Haar filosofie? “Wie Collignon koopt, draagt bij tot een betere en meer correcte maatschappij die groener is en de natuur respecteert.” Elk ontwerp krijgt dan ook een etiket waarop staat hoeveel gerecycleerde flessen nodig waren voor de fabricatie van het kledingstuk.

Ongeveer 70% van de collectie bestaat uit stoffen van Waste2Wear, een sociaal-economisch verantwoord bedrijf dat groene oplossingen aan de textielindustrie aanbiedt, zoals de productie van zeer kwalitatieve stoffen gemaakt uit gerecycleerd plastic.

Monique Collignon

Monique Collignon

Marie Claire Stagiaire De artikels van >