Dit zijn de top modetrends voor de lente/zomer van 2019
© Imaxtree

Dit zijn de top modetrends voor de lente/zomer van 2019

Leestijd: 1 min

Een nieuw modeseizoen betekent een hele hoop nieuwe trends om te ontdekken en mee te experimenteren. Sommige trends zijn gloednieuw, andere gaan al enkele seizoenen mee. Om je te helpen het bos door de bomen te zien, selecteerden wij 7 modetrends die tijdens de lente/zomer van 2019 ongetwijfeld de winkelrekken en het straatbeeld zullen domineren. 

Tie dye

Tie dye is helemaal terug van weggeweest. De print werd ontdaan van haar geiten-wollen-sokkenimago en kreeg een hedendaagse metamorfose. Tie dye wordt niet enkel meer gebruikt op T-shirts, maar voortaan ook op jeans en in vrouwelijke silhouetten. Zou de heropleving van deze artisanale methode iets te maken hebben met de evolutie naar meer duurzame en milieuvriendelijke mode?

/

Utility

In onze hectische, moderne maatschappij doen we steeds meer aan multitasken en ook onze kledij moet volgen. Multifunctionele kledij – denk daarbij aan opgestikte zakken, ritssluitingen, gereedschapsriemen, cargobroeken, safarivesten en veel khaki – is hot and happening.

/

Beige

Beige werd lang gezien als een saaie, karakterloze kleur voor grijze (of liever beige) muizen. Vandaag is het tegendeel waar. Beige, gaande van haver tot gebroken wit en alle tinten daartussen, is een van de chicste kleuren van het moment. Een volledige outfit in beige oogt tegelijkertijd elegant en gesofisticeerd.

/

Fluo

Deze trend is niet voor muurbloempjes, want wie fluo draagt, zal gezien worden. De toenemende populariteit van markeerstiftkleuren heeft te maken met een algemene comeback van de ’80s (ook brede schouders en bling bling doen het goed in de modewereld). De Kardashian-Jenner zussen worden regelmatig gespot in fluo, maar ook op de catwalk zagen we heel wat felle kleuren voorbij komen.

/

De prairiejurk

Dé jurk voor de lente/zomer van 2019 is ongetwijfeld de prairiejurk. Liefst met lange mouwen, hoge hals en Victoriaanse invloeden. Hij is super vrouwelijk, een tikkeltje romantisch en tegelijkertijd bescheiden.

/

Dierenprint

Dierenprint, voornamelijk luipaard en slang, was vorig seizoen al een grote hit en dit seizoen doen we er gewoon nog een schepje bovenop. Ooit bestempeld als ‘vulgair’, vandaag helemaal sociaal aanvaard. Wie had dat ooit kunnen denken?

Lees ook: Zo draag je luipaardprint op een klassevolle manier

/

Outdoor athleisure

De athleisure trend blijft het goed doen. Niemand kijkt tegenwoordig nog raar op wanneer je in legging en crop top de straat op gaat. Nieuw dit seizoen is de invloed van outdoor sporten zoals surfen, fietsen, zwemmen en skaten, met als toppunt van de trend de fietsbroek, uiteraard.

Alle beelden via Imaxtree

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Athleisure, Beige, Fashion trends, Fluo, Luipaardprint, Modetrends, Prairiejurk, Ss19, Tie dye, Trends, Utility.