Mode alert: de power suit maakt comeback
© Imaxtree

Mode alert: de power suit maakt comeback

Door Eloïse Pirard  & Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Je kan ze in alle situaties dragen, ze zitten comfortabel en ze komen handig van pas als je weer niets in je kast vindt om aan te trekken. Yes, we're talking suitsHet damespak is helemaal terug van weggeweest en dat juichen wij alleen maar toe.

We bewijzen hieronder dat je nooit meer een excuus kan verzinnen om geen pak te dragen. Het pak past namelijk bij uiteenlopende gelegenheden – van een casual tot een werkgerelateerde of feestelijke situatie.

/

De comfy look

Je draagt alleen maar een pak naar kantoor of op een feestelijke gelegenheid? Probeer het eens uit op een vrije dag, we verzekeren dat je niets anders meer zal willen dragen. Ten eerste zit een pak heel gemakkelijk (en willen we niet allemaal een comfortabele outfit aan op een vakantiedag?). Verder is een tweedelig pak je beste vriend als je geen idee hebt wat aan te trekken. Het valt eindeloos te combineren: met een simpele t-shirt, een kleurrijke blouse, een sweater of een koltruitje in de winter. Draag er je favoriete sneakers onder, et voilà, je ziet er prachtig uit zonder te chic gekleed te zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zippora Seven (@zippyseven) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Josephine Bredsted (@josephinebredsted) op

/

Het niet zo saaie werk pak

Doorgaans is het damespak dé klassieker qua klederdracht in werksituaties. Het heeft de gave om je in een handomdraai tot een power woman om te toveren. Wat wij bijzonder fijn vinden zijn de originele pakken met ruitjes, bloemenprint, in een pyjama uitvoering en in het fluweel. Experimenteer er dus op los – jouw werkdag wordt er vast vrolijker door.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Pelican Studio (@thepelicanstudio) op

Lees ook: Inspiratie: formele werkoutfits met een twist

/

Een avondje uit

Denk je dat enkel kleedjes en rokjes gepast zijn voor een avondje uit? Dan heb je het pak waarschijnlijk nog nooit een kans gegeven. Je ziet er in één ogenblik elegant, sexy en stijlvol uit. Met een klassiek pak zit je altijd goed, maar durf ook je comfortzone te verlaten en kies voor een losser model of voor een nonchalante look. Durvers kunnen er een zijden topje onder dragen – of zelf helemaal niets voor wie daar zin in heeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nuria Val (@frecklesnur) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lois Jeans Official (@loisjeansofficial) op

Laat je inspireren door deze geweldige pakken:

Lees ook: I Love Mr Mittens opent pop-up voor de feestdagen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Het damespak, Mode, Shopping, Trends.