Minnie Mouse het topmodel: 12 exclusieve beelden
© Pers

Minnie Mouse het topmodel: 12 exclusieve beelden

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

Disneyland® Parijs wordt 25 en de ster van show is niemand minder dan Minnie Mouse. Het rondorige model heeft sinds de opening in 1992 al meer dan 150 jurken gedragen en ook voor het jubileum krijgt ze een nieuw kleedje aangemeten. Een kleedje in blauw en zilver, uiteraard, want dat zijn de kleuren die centraal staan tijdens de festiviteiten.

Disneyland® Parijs heeft sinds de opening in 1992 al meer dan 320 miljoen bezoekers over de vloer zien komen en dat maakt het resort tot de populairste toeristische trekpleister van Europa. Disneyland® Parijs telt dan ook 59 attracties, 63 winkels en 55 restaurants verdeeld over twee themaparken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park), 7 Disney hotels met in het totaal 5.800 kamers, twee congrescentra, een golfbaan en Disney Village. Geen wonder dat de 25ste verjaardag van dit aards paradijs een geweldig spektakel belooft te worden.

Naast Minnie’s klassieke rode jurk met witte stippen, kruipt de ster van het feest al eens graag in een nieuw designer item. En dat deed ze tot op heden dus al meer dan 150 keer. Voor de laatste creatie waren maar liefst 45 kleermakers nodig die 18 maanden lang gezwoegd en gezweet hebben in Atelier Couture, de kostuumafdeling van Disneyland® Parijs.

Minnie’s outfits zijn helemaal hand- en tailor-made en Atelier Couture is niet voor niets het grootste kostuumatelier van Europa. Er werken een tiental kleermakers, die 7 dagen op 7 nieuwe kostuums ontwerpen, en 45 mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de fabricage van die bijzondere kostuums. Samen produceren ze elk jaar tussen 3.000 en 4.000 kostuums, hoeden en accessoires.

Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum werd een heuse fotoshoot georganiseerd met Minnie in de hoofdrol. Ze kroop voor de gelegenheid in haar 12 meest bijzondere jurken, die ontworpen werden voor speciale gelegenheden als Disney’s Halloween Festival of Swing into Spring. Bekijk hieronder het resultaat van de bijzondere shoot.

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Minnie Mouse

Pers

Meer info over Disneyland® Parijs vind je op www.disneylandparis.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Disneyland Paris, Jurken, Minnie Mouse, Model.