Minju Kim heeft een collectie bij & Other Stories uit: “In Antwerpen leerde ik me als designer zo vrij mogelijk te uiten”
© Minju Kim

Minju Kim heeft een collectie bij & Other Stories uit: “In Antwerpen leerde ik me als designer zo vrij mogelijk te uiten”

Leestijd: 1 min

De gehypete Zuid-Koreaanse ontwerpster Minju Kim studeerde mode in Antwerpen en vergaarde wereldwijd bekendheid toen ze het Netflix-programma Next in Fashion won. Nu slaat ze de handen in elkaar met modeketen & Other Stories. Een korte ontmoeting.

/

Minju-Kim, proficiat met de samenwerking met & Other Stories. Heeft studeren in België invloed gehad op je ontwerpen?

“In Antwerpen word je als designer gepusht om je eigen signatuur te ontwikkelen en je daarin zo vrij mogelijk te uiten. Ik herinner me een belangrijke les die alle professoren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten benadrukten: blijf jezelf. Verberg nooit waar je van houdt, maar ga er net onverbiddelijk mee aan de slag. Door je proces zal je in staat zijn om een unieke stijl te creëren die niemand anders kan kopiëren.”

Je bent geliefd om je dromerige silhouetten en uitmuntende vakkennis. Hoe sta je nog meer graag bekend?

“Dat is een makkelijke vraag. Ik wil bekend staan als een ontwerpster die kwalitatieve mode maakt. Ik ben betrokken bij elke stap van de productie van mijn collecties, van concept tot patroonontwikkeling. Eigenlijk bij elk detail van A tot Z. Ik hou evenveel van elk stuk en van elk moment dat ik ze maak. Ik hoop dat de liefde en genegenheid die ik heb voor mijn ontwerpen doorschijnt naar mijn fans.”

Kan je wat favoriete stuks benoemen in je collectie voor & Other Stories?

“Mijn favoriete item is de mini-hemdjurk met accenten in de vorm van bloembladeren. Ook al is er geen print op, vind ik dit echt een lief stuk: de algehele volumineuze look en de comfortabele uitstraling waarvan iedereen kan genieten zijn belangrijke codes van mijn modemerk MINJUKIM. Je kan het dragen als mini-jurk in de zomer of net combineren met een broek en jeans op een meer casual en stijlvolle manier.”

Hoe was/is het om ontwerper te zijn tijdens de pandemie?

“De voorbije jaren waren voor iedereen verwarrende en uitdagende tijden. Er waren veel veranderingen in de manier waarop mensen in het consumentengedrag. Op een bepaald moment dacht ik dat mijn merk niet meer geschikt was voor deze pandemische situatie, maar ik gaf niet op en ging gewoon door met wat ik wilde doen voor mijn label. Gelukkig kon ik trouw blijven aan mijn merkfilosofie, mede dankzij het winnen van het prijzengeld van Next in Fashion.”

Nog een laatste obligate Marie Claire-vraag: ben jij een feministe?

“Ja! De hele opzet van MINJUKIM als merk is vrouwen zich sterk en mooi laten voelen.”

De collectie van Minju Kim voor & Other Stories is nu in geselecteerde winkels en op de webshop te koop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: & Other Stories, Collab.