Met deze vijf tips van ixina haal je je keukendroom in huis
© ixina haal je je keukendroom in huis

Met deze vijf tips van ixina haal je je keukendroom in huis

Leestijd: 1 min

Een keuken is een van de pronkstukken in je huis. Ben je aan het renoveren of aan het bouwen? Dan zijn slimme keuzes meer dan welkom voor je portemonnee. Wij delen vijf tips van keukenexpert ixina die je helpen bij de zoektocht naar je keukendroom.

Tip 1: De kookdriehoek

Er is een zogenaamde heilige drievuldigheid in huis en dat is de kookdriehoek. Volgens deze gouden regel moeten je kookplaat, koelkast en spoelbak in een denkbeeldige driehoek met elkaar verbonden zijn met een onderlinge afstand van maximum 1,5 meter. Als je keuken bestaat uit een lange muur, werk je best volgens de logische workflow. Dus eerst de koelkast, dan de spoelbak en het werkblad en tot slot het kookvuur.

Tip 2: Orde en ergonomie

Ergonomie en gemak zijn zeer belangrijk bij het koken. Daarom kies je beter voor meer uitschuifbare lades dan kasten met deuren. Je hoeft dan niet onnodig te reiken en bovendien win je er plaats mee. Bij een lade bekijk je alles van bovenaf en heb je dus meteen een overzicht. Tegenwoordig bestaan er ook allerlei antislipmatjes en voorgemaakte compartimenten en het horizontaal pegboard-principe, waardoor al je keukenwaar op zijn plaats blijft.

Tip 3: Innovatieve materialen

Hoewel natuursteen de afgelopen jaren in alle keukens de grote must-have was, moeten dekton en keramische werkbladen vandaag niet onderdoen. Deze laatste materialen zijn kras- en slijtvaster, bestand tegen oliën en zuren en kunnen tegen een hete pot of pan recht van het vuur. Dekton is gemaakt van glas, porselein en kwarts en is bovendien sterker dan de populaire composietwerkbladen.

Tip 4: Een slimme indeling

Je kent het wel. Je bent aan het koken, iemand moet in de frigo zijn, en nog iemand dekt de tafel… kortom je loopt in elkaars weg. Maar is een grotere keuken dan de enige oplossing? Er zijn ook nog andere handige tips. Plaats ten eerste de besteklade ver van het fornuis zodat de kok en helper niet in elkaars vaarwater komen. Kies vervolgens voor een kookplaat van 80 cm breed i.p.v. een van 60 cm zodat je alle vuren tegelijk kan gebruiken zonder dat de grote potten elkaar van het pitje afduwen. En als laatste, druk de poetsuren door te kiezen voor een slimme anti-fingerprintcoating op de fronten zoals bij de Velvet-keuken van ixina.

Tip 5: Voor elk budget

De laatste tip is de belangrijkste: het budget. Communiceer hier openlijk over zodat er meteen in de juiste richting gezocht kan worden. Bij ixina vind je keukens van € 3.000 tot € 40.000, hierdoor zijn er dus heel wat mogelijkheden. Samen met het deskundig advies van een ixina keukenexpert, wordt jouw Pinterest keukendroom zo werkelijkheid!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met ixina.

ixina.be/nl

LEES OOK:

Ouderschap: 3 tips om stress te verminderen

Win een duoticket voor het Beach Festival in Nieuwpoort!

De beste tips voor haarverzorging tijdens de zomer

Commercieel team De artikels van >