1. Doe zoveel mogelijk op voorhand
De beste gastvrouw voor een etentje is er een die ontspannen is. En een ontspannen sfeer begint met een propere keuken en een opgeruimde ruimte. Voorkom het drukke werk tijdens de avond zelf door zoveel mogelijk voor te bereiden. Zorg dat de afwas gedaan is en de vaatwasser leeg, zodat je opruimen moeiteloos kan. Voor een warm welkom kun je een hapje klaarzetten, zoals een borrelplankje met kazen, noten en wat fruit. Voor het dessert is een gerecht dat je eerder op de dag of de avond ervoor maakt ideaal – je hoeft het alleen nog maar te serveren, wat je voorbereidingschaos aanzienlijk vermindert.
2. Bied een origineel welkomstdrankje aan
Niets is feestelijker dan een cool welkomstdrankje. Aangezien steeds meer mensen kiezen voor een alcoholvrije lifestyle, is het slim om alternatieven aan te bieden die net zo stijlvol en feestelijk zijn als traditionele cocktails. MARTINI’s alcoholvrije aperitieven, Floreale en Vibrante, bieden een verfijnd Italiaans alternatief, zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en zijn geïnspireerd door meer dan 150 jaar Italiaanse vakmanschap. Floreale heeft lichte, bloemige tonen die prachtig samengaan met een takje lavendel en een schijfje sinaasappel voor een elegante presentatie. Vibrante is iets fruitiger en combineert perfect met bloedsinaasappel en munt, wat het geheel een kleurrijke uitstraling geeft.
3. Voeg mocktails toe aan het menu
Voor wat variatie in je drankjesmenu kun je van Floreale en Vibrante ook bijzondere mocktails maken. Denk aan een frisse Floreale Spritz met bruiswater, een scheutje vlierbloesemsiroop en een beetje citroensap. Of ga voor een fruitige Vibrante Sparkle met cranberrysap en een scheutje ginger ale – perfect voor de wintermaanden.
4. Creëer een gouden tafelsetting
Een sfeervolle tafel doet wonderen voor de ambiance van de avond. Kies voor warme kaarsen, natuurlijke materialen zoals hout en linnen, en gouden tinten die prachtig matchen met de Floreale en Vibrante flessen van MARTINI. Voeg enkele subtiele bloemstukken toe, zoals eucalyptus, lavendel of een paar takjes rozemarijn, die aansluiten bij de florale smaken van Floreale.
5. Serveer verfijnde seizoensgebonden gerechten
En dan is er natuurlijk nog het menu. Wij opteren voor het kiezen voor verse, seizoensgebonden ingrediënten. Door je best te doen laat je zien dat je de gasten de moeite waard vindt, maar maak vooral niet iets waardoor je op de avond zelf huilend van de stress in de keuken staat. Ga vooral niet voor de eerste keer een soufflé uitproberen. Denk eerder aan een lasagne met herfstgroenten en kruiden en een salade met geroosterde pompoen, walnoten en zachte geitenkaas. Deze gerechten passen niet alleen perfect bij de non-alcoholische aperitieven van MARTINI, maar voegen ook die gezellige, winterse sfeer toe.
6. Let op details
Leg bijvoorbeeld het bestek van linkshandigen andersom, houd rekening met de eetvoorkeuren of maak het lievelingsdessert van een van je gasten.
7. Sluit af met een feestelijke toast
Een feestelijk diner verdient een passende afsluiting. Nodig je gasten uit voor een laatste toast om de avond te vieren. Serveer een lichte, verfrissende Vibrante met een schijfje bloedsinaasappel als extra feestelijke touch. Zo zorg je voor een memorabel einde waar iedereen het nog lang over zal hebben.
8. Kleine attenties
Wil je je gasten extra verrassen? Geef ze een klein aandenken aan de avond mee. Misschien wel de showstopper van de avond: een fles MARTINI Floreale of Vibrante. Een zakje kruiden die je tijdens het diner hebt gebruikt is ook een leuke herinnering die ervoor zal zorgen dat ze jouw dinner party niet snel zullen vergeten.
Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Martini.