Met ‘Cherish Waste’ zet H&M opnieuw in op hergebruikte, gerecycleerde materialen
© Rafael Pavarotti

Met ‘Cherish Waste’ zet H&M opnieuw in op hergebruikte, gerecycleerde materialen

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

H&M introduceert zijn vijfde collectie voor Innovation Stories. Het duurzaamheidsinitiatief dat zich richt op het gebruik van nieuwe en vooruitstrevende materialen. Cherish Waste staat in teken van romantiek, en spoort klanten aan om bewust te kiezen voor materialen gemaakt van afval. Op 21 april lanceert de Zweedse modeketen de nieuwste toevoeging aan H&M's Innovation Stories.

/

De collectie is er eentje om smoorverliefd op te worden. Door het gebruik van gerecycleerde materialen en innovatieve technieken is deze Cherish Waste-collectie niet alleen lief voor de drager, maar ook voor de aarde. De collectie valt op door de combinatie van gedurfde vormen en prints. In combinatie met de duurzame materialen waarin afval verwerkt zit, zorgen deze ongetwijfeld voor modestatements.

Romantiek in alle vormen, kleuren en maten

cherish waste

Rafael Pavarotti

Cherish Waste staat in teken van liefde en intimiteit – en dat niet alleen met elkaar, maar ook met onze garderobe. De verschillende silhouetten, materialen en prints dagen je uit om te experimenteren met veelzijdige combinaties. Gemaakt van plastic en andere afvalmaterialen die anders in de oceaan zouden zijn terechtgekomen, zorgen de duurzame materialen nog steeds voor comfort. “Deze collectie viert de liefde en omvat essentials die uiterst comfortabel zitten, ook al zijn het spectaculaire blikvangers”, aldus Ann-Sofie Johansson, creative advisor bij H&M.

Dress to impress

cherish waste

Rafael Pavarotti

Om het romantiek verhaal volledig af te maken, hoort lingerie natuurlijk ook bij de collectie. De lingerie in Y2K-stijl is gemaakt om gezien te worden. Denk aan een string met hoge taille in combinatie met een lowrise broek. Of de asymmetrische uitsnijdingen van deze zwarte bodysuit. Daarnaast passen deze stuks perfect binnen de trend van deze zomer: het nieuwe sexy.

Maar de absolute pronkstukken zijn de jurken. Van de kauwgomroze, hartvormige avondjurk tot de lichtblauwe, tule mini-jurk of de roze, gebreide jurk met spikes – allemaal gemaakt van gerecycleerd polyester. Ook de accessoires zoals oorbellen en schakelkettingen zijn gemaakt van duurzame materialen. De pumps en de armband met sierspijkers zijn ontworpen met MIRUM®, een plantaardig leder zonder plastic op basis van plantenvezels, plantenolie en mineralen.

Meer silhouetten uit deze collectie zien? Bewonder ze in ons mei/juninummer dat vanaf 29 april in de winkel ligt!

De Cherish Waste collectie is vanaf 21 april 2022 te koop in geselecteerde winkels en online.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzame mode, Gerecycleerd afval, H&M.