Max Mara stelt cruise collectie voor op zonnig Italiaans eiland Ischia
© Getty Images

Max Mara stelt cruise collectie voor op zonnig Italiaans eiland Ischia

Leestijd: 1 min

Het Italiaanse eiland Ischia was de exclusieve locatie voor de modeshow van modehuis Max Mara deze week. Creatief directeur Ian Griffiths stelde er zijn cruise collectie voor, waarvoor hij zich liet inspireren door het boek 'Local Color' van Truman Capote. 

Tijdens de quarantaine las Ian Griffiths het boek Local Color waarin welgestelde vrouwen – de schrijver noemt ze zwanen – na hun couture-inkopen te doen in Parijs, doorreisden naar plekken zoals het Italiaanse eiland Ischia om een beetje bij te komen. Het elegante mediterrane leven van deze zogenaamde zwanen, inspireerde de ontwerper voor de nieuwe cruise collectie van Max Mara.

Lees ook: Zo draag je de bandana deze zomer, zoals gespot bij Max Mara en Dior.

Dat de cruise collecties er oorspronkelijk kwamen als een manier van modehuizen om tegemoet te komen aan de vakantieplannen van de rijken, die tijdens de wintermaanden naar exotische oorden trokken, geeft dit natuurlijk extra cachet.

Max Mara cruise collectie 2021

De gasten keken met met zicht op de Amalfikust vanuit het Mezzatore hotel toe hoe de modellen over de kasseien stenen flaneerden. Als ware het de vrouwen uit Capotes boek. Ze droegen elegante en tijdloze stukken, exact de kleren die je zou willen dragen tijdens je volgende vakantie. Neutrale tinten waren alom aanwezig, al koos Griffiths voor opvallend meer kleur dan we van hem gewoon zijn. Fuchsia roze en rode tinten fristen de looks op, zwarte en witte silhouetten zorgden voor contrast. De iconische 101801-jas maakte haar opwachting in een moderne techno-jersey stof.

Lees ook: Marc Jacobs maakt comeback op de catwalk met extravagante FW21 collectie.

Om de cirkel rond te maken, legde Ginevra Elkann de Cruise-show vast op beeld. Zij is naast regisseur ook de kleindochter van Marella Agelli, één van Capotes zwanen. Je kan de film bekijken op de website van Max Mara.

Ontdek hieronder onze favoriete looks:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cruise collectie, Italië, Max mara.