Mango: 15 onmisbare essentials voor de herfst
©

Mango: 15 onmisbare essentials voor de herfst

Leestijd: 2 min

Ruitjesprints, cognackleurig leer, franjes en zweverige stoffen ... Mango nodigt je deze herfst uit voor een nostalgische trip naar de seventies met een eigentijdse revisited collectie. Ontdek nu alle trends en get the look.

Wat blijft er over van je reizen? Heerlijke herinneringen aan adembenemende landschappen, bijzondere momenten die je samen met je geliefden beleefde, en misschien zelfs enkele unieke souvenirs die je toevallig vond in een trendy shoppingcentrum of op een lokaal marktje ergens ver weg in India. Deze mix van intense emoties, van intieme momenten die je deelde met de mensen die je het liefste ziet, vormt de basis van de nieuwe wintercollectie van Mango, die de poëtische en toepasselijke naam ‘SHARED MOMENTS’ kreeg.

/

Over de campagne

 

Was het misschien om het bitterzoete, ietwat melancholische, maar o zo vertrouwde gevoel van nostalgie te versterken dat Mango het winterlandschap van Schotland uitkoos als setting voor deze modeshoot? In elk geval straalt de campagne een fluweelachtige sfeer uit, met zachte pastels en grijstinten. Snuif de geur van turf op en hoor het geluid van houtblokken die in de open haard kraken.

De sfeervolle campagne is het werk van de bekende Britse modefotograaf Glen Luchford die een zwak heeft voor modellen met een sterke persoonlijkheid zoals Anna Ewers, Rebecca Leigh Longendyke, Kaya Wilkins, Mathias Lauridsen en Hugo Sauzay. Op de achtergrond zie je flarden van ‘Hurdy Gurdy Man’, een klassieker uit 1968 van de Schotse singer-songwriter Donovan.

/

Do the hippie chic

Wat kun je van de collectie verwachten? Onder het motto ‘Togetherness’ brengt het Spaanse kledinglabel een zachte, romantische en vertederende – soms anachronistische en ietwat bedwelmende collectie uit die het gemoed in staat stelt om nog intenser te genieten van de kostbare en intieme momenten samen met je naasten.

Mango presenteert een mix van onmisbare musthaves die stuk voor stuk ontstaan zijn uit de botsing tussen de boho mindset en de sfeer van de jaren zeventig, dit alles overgoten met het landhuisgevoel uit ‘Skyfall’ (tot grote vreugde van de James Bond-fans.) Warme wollen truien, midi plooirokken, gebreide capes en oversized jassen, romantische blouses in fluïde stoffen en paper bag broeken zijn verkrijgbaar in herfstkleuren beige, bruin, tawny en bordeauxrood of bedrukt met Indiaas geïnspireerde bloemenprints en speelse ruitjesmotieven.

In de categorie accessoires vinden we leren laarzen, portefeuilles, sjaals, maar ook cowboylaarzen voor het ’travel’-aspect. In tijden van duurzaamheid wordt anno 2019 steeds meer ingezet op milieuvriendelijke materialen of gerecycleerde stoffen, zoals scheerwol afkomstig van duurzame bedrijven, TencelTM, gerecycleerde Georgette-crêpe, biologisch katoen en duurzaam LyocellTM.

/

Onze keuze

Toegegeven, het was moeilijk om een favoriet te kiezen uit deze geweldige collectie. Maar om je te helpen bij de samenstelling van je outfit(s) – en je rol van trendsetter helemaal waar te maken – selecteerden we alvast onze coup de coeurs voor de winter, die je naar hartenlust (of niet) kunt combineren met enkele tijdloze stukken uit je eigen kleerkast.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mango.
www.mango.be

Commercieel team De artikels van >

Tags: Mango, Schoenen, Tas.