Louis Vuitton SS22: een tijdreis in het Louvre
©

Louis Vuitton SS22: een tijdreis in het Louvre

Leestijd: 1 min

Het Franse luxehuis Louis Vuitton palmde de Passage Richelieu in het Louvre in om de nieuwe collectie voor de lente/zomer 2022 voor te stellen. Creatief directeur Nicolas Ghesquière liet zich inspireren door de stijl van Marie Antoinette wat resulteerde in moderne versies van historische rokken en korsetten op de catwalk.

De Passage Richelieu is in normale tijden één van de doorgangen tussen het binnenplein van het Louvre en Rue de Rivoli aan de Noordkant. Voor de SS22 show van Louis Vuitton hing het modehuis de gang vol met antieke kroonlusters waardoor de locatie zowaar in een openlucht balzaal transformeerde.

Lees ook: 200 jaar Louis Vuitton, dit wist je nog niet over de oprichter.

Volgens de officiële geschiedenis van het bedrijf werd de Passage Richelieu door Louis Vuitton gebruikt voor zijn ontmoetingen met keizerin Eugénie, van wie hij de exclusieve koffermaker was. Eugénie zou de historische rokken met panier-effect uit deze collectie vast met plezier gedragen hebben. De rijkelijk versierde silhouetten leken uit een teletijdmachine te komen, maar waar haar rokken en jurken verzwaard zouden zijn met onderrokken, vielen de moderne versies van Ghesquière een stuk soepeler terwijl de modellen over de catwalk paradeerden in satijnen gladiatorlaarsjes met open teen.

Louis Vuitton SS22

Ghesquière toonde al verschillende keren aan dat hij van tijdreizen houdt, en dat was ook voor de Louis Vuitton SS22 collectie niet anders. In elke look verwerkte hij zowel elementen uit het verleden als uit het heden. Zo combineerde hij de hoepelrokken met moderne tops en felgekleurde schoenen. Klassieke blazers van satijn zagen we in combinatie met jeansbroeken en een dramatische cape in bont over een leren jurk.

Lagen waren de rode draad in deze collectie, door niet bij elkaar passende items en kleuren met elkaar te combineren tot een dynamisch geheel. Ghesquière gaf de looks extra cachet door bijna elk model accessoires te laten dragen. Zoals zonnebrillen, maskers, handtassen (uiteraard!) en de eerder genoemde schoenen in verschillende afwerkingen.

De looks werden interessanter en extremer naarmate de show vorderde, om uiteindelijk te eindigen met een simpele tweedelige set van pailletten en een short tot onder de knieën. Ghesquière sloot de modemaand af met een knaller van formaat en toont aan dat je ook en geslaagde collectie kan presenteren zonder de klassieke regels van het spel te volgen.

Bekijk hieronder onze favoriete looks:

Lees ook: Bekijk hier alle beelden van de Chanel SS22 collectie.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.