Crush of the Day: de Louis Vuitton SS18 collectie
©

Crush of the Day: de Louis Vuitton SS18 collectie

Door Marie Trogu & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Het is nog steeds winter, maar omdat we niet kunnen wachten op de lente blikken we graag al eens vooruit naar wat Louis Vuitton ons te bieden heeft voor het nieuwe seizoen. Met de lente-zomercollectie neemt ontwerper Nicolas Ghesquière ons namelijk mee terug in de tijd door het heden met het verleden te combineren. Ontdek samen met ons de Louis Vuitton SS18 vrouwencollectie

De nieuwe lente-zomer vrouwencollectie van Louis Vuitton werd afgelopen september voorgesteld in de crypte van het Louvre. Een toepasselijke locatie voor een collectie die als doel had kledij uit het verleden te harmoniseren met die uit het heden. Nicolas Ghesquière slaagde met glans.

Inspiratie voor de collectie kwam er na een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art in New York. Daar werden flamboyante jassen die dateren uit de barok en de rococo tentoongesteld. De verfijning van de luisterrijke barokke kostuums, met brokaat en borduursels, vermengt zich met de dynamiek en nonchalance van moderne kledij. Zo worden shorts en sneakers gecombineerd met impressionante jassen die zo uit de garderobe van Louis XIV lijken te komen. Een unieke tijdreis, dus.

Dit zijn onze favoriete looks van de Louis Vuitton SS18 collectie:

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Louis vuitton, Nicolas ghesquière, Paris fashion week, Ss18.