Lore Van Keer strijkt neer in Antwerpen met nieuwe collectie
© Frederik Beyens

Lore Van Keer strijkt neer in Antwerpen met nieuwe collectie

Leestijd: 1 min

Exact een jaar geleden opende Lore Van Keer haar eerste winkel in Wolvertem. Vandaag verovert de juwelenontwerpster ook Antwerpen. In haar pop-upstore in de Nationalestraat stelt ze haar nieuwste collectie Mirrar voor.

In 2015 richtte Lore Van keer haar eigen juwelenlabel op. Haar collecties kenmerken zich door architecturale en grafische ontwerpen. Daar zit haar opleiding tot interieurvormgever ongetwijfeld voor iets tussen. Een jaar geleden opende ze haar eerste flagship store in Wolvertem en dit najaar verovert ze ook Antwerpen.

Van 5 oktober tot eind december kan je je in Antwerpen een echte Lore Van Keer aanschaffen in de pop-upboetiek in de Nationalestraat. Het uiteindelijke doel is om die tijdelijke boetiek om te vormen tot een vaste vestiging.

J E W E L O F T H E W E E K Handmade golden rings from the MIRRAR collection. Simplicity is key. #mirrarbylorevankeer

Een bericht gedeeld door LORE VAN KEER JEWELLERY DESIGN (@lorevankeer) op

Voor haar intrede in de modestad mocht het natuurlijk eens iets meer zijn. Zo ging Lore aan de slag met goud voor haar feestelijke Mirrar collectie. Rode draad in de juwelen zijn de aaneengeschakelde blokjes die symbool staan voor de opening van de winkel in Antwerpen, een onmisbare schakel in het verhaal van Lore Van Keer.

Ook ging Lore op zoek naar een originele manier om haar nieuwe collectie in beeld te brengen en kwam zo terecht bij grafisch ontwerpster Louise Mertens. Louise creëerde een reeks sterke beelden die tegelijkertijd ook iets fragiels hebben. Deze kunstwerken zijn uiteraard ook te bewonderen in de Antwerpse winkel, maar van ons krijg je alvast een voorproefje.

De Lore Van Keer pop-upboetiek in de Nationalestraat 24, 2000 Antwerpen is open van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u en op elke eerste zondag van de maand van 13u tot 18u, www.lorevankeer.com.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Antwerpen, Dit is Belgisch, Juwelen, Lore Van Keer, Louise Mertens, Nationalestraat.