POP-UPTIP: De funky T-shirts en sweaters van Little Roots Apparel
© Heather Dobson

POP-UPTIP: De funky T-shirts en sweaters van Little Roots Apparel

Door Lieselotte Van Hemelrijck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Maak kennis met Little Roots Apparel, de nieuwste eend in de bloeiende vijver van de Leuvense start-ups. Achter het pop-upmerk schuilen vijf jonge ondernemers uit Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Ze leerden elkaar kennen aan de UCLL, waar hun voorliefde voor mode en zin om iets nieuws uit de grond te stampen de vijf samenbracht. Nog tot 26 mei verkopen ze de collectie via hun webshop.

De collectie van Little Roots Apparel bestaat uit T-shirts, sweaters en tote bags versierd met kindertekeningen. Waar ze die haalden? Simpel: bij de kinderen zelf. Ze contacteerden immers verschillende basisscholen met hun idee en gingen vervolgens met een selectie van de verkregen tekeningen aan de slag. Dat resulteert nu in een collectie vol funky dino’s, minimalistische cactussen, lachende eenhoorns en een verdwaalde ananas. Wij zijn in ieder geval alvast grote fans van de Heather Grey Summer Blouse en de Cactus Tote.

Nog een leuk pluspunt: de vijf dragen verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Zo werken ze samen met Make-A-Wish Vlaanderen en staan ze een deel van de winst aan hen af. Op die manier willen ze met hun ondernemerschap niet alleen kansen creëren voor zichzelf, maar ook anderen een duwtje in de rug geven.

De T-shirts, sweaters en tote bags van Little Roots Apparel zijn nog tot 26 mei te koop via hun webshop.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kid's fashion, Kids, Leuven, Little Roots Apparel, UCLL.