Lipfillers: alles wat je moet weten over een lipvergroting
© Imaxtree

Lipfillers: alles wat je moet weten over een lipvergroting

Leestijd: 3 min

Volumineuze, getuite lippen behoren vandaag voor veel vrouwen, net als ronde billen, tot het schoonheidsideaal. Het opvullen van de lippen is momenteel veruit de populairste cosmetische ingreep, maar dat betekent niet altijd dat de behandeling dan ook onschuldig is. Dit is alles wat je moet weten voor je lipfillers overweegt!

/

De korte geschiedenis van lipfillers

Het lijkt misschien of lipvergrotingen nog maar recent zijn ontstaan, maar eigenlijk wordt het al gedaan sinds de 19e eeuw. In die tijd was de behandeling echter veel ingewikkelder en bijgevolg ook enkel voor de rijkere bevolking. Over de jaren heen werd zowat alles geïnjecteerd in de lippen, van silicone in de jaren zestig tot een collageen uit koeien rond 1970. Vandaag bestaan de meeste lipfillers uit hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die je in ons lichaam en in veel verzorgingsproducten vindt.

De doorbraak van lipfillers kwam er in 2015, toen Kylie Jenner eindelijk toegaf dat zij de cosmetische ingreep liet uitvoeren. Haar verklaring zorgde er zelfs voor dat de vraag naar een lipvergroting binnen de 24 uur maar liefst 70 procent steeg! Sindsdien waagden verschillende celebs zoals Anna Faris, Britney Spears en Courteney Cox zich ook aan de behandeling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tb 🖤

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

De ingreep is vandaag zo populair en toegankelijk geworden, dat het even eenvoudig is om je lippen te laten opspuiten als je tanden te laten bleken. Toch blijft het nemen van lipfillers een cosmetische ingreep die je best niet in een impulsieve bui laat uitvoeren. Marie Claire ging op zoek naar het antwoord op enkele veelgestelde vragen over de behandeling.

/

Wat houdt de ingreep in?

Wie kiest voor lipfillers, laat eigenlijk een soort gel inspuiten in zijn of haar lippen. Vandaag bestaan die altijd uit een type hyaluronzuur, afhankelijk van het resultaat dat je wil bekomen. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

  • Restylane en Restylane-L voor meer volume
  • Restylane Silk voor subtiele verbeteringen
  • Juvéderm Ultra Xc voor een pillowy effect
  • Juvéderm Volbella XC om je liplijn meer definitie te geven

Let wel, de meeste cosmetische dermatologen mixen enkele van deze types om zo het beste resultaat te bekomen.

De ingreep wordt meestal uitgevoerd in een medische schoonheidskliniek. Op voorhand doe je best je research, zodat je in een betrouwbare praktijk terecht komt. De behandeling duurt normaal een halfuur tot drie kwartier. Je betaalt vandaag gemiddeld tussen de 300 en 350 euro voor lipfillers.

/

Doet het pijn?

De injecties zelf zijn niet erg pijnlijk, al moet je natuurlijk wel een naald in je lippen verdragen. Zeker wanneer de gel in je lippen loopt, kan het best even ongemakkelijk aanvoelen. Op voorhand krijg je meestal wel een verdovende crème of injectie, zodat het minder pijnlijk wordt.

Na de behandeling zien je lippen er vrij gezwollen uit. Geen paniek, dit is zeker niet het eindresultaat, want de zwelling zorgt dat je lippen er zo’n dertig procent groter uitzien. De dagen nadien kan je ook last krijgen van blauwe plekken, maar die trekken na een drietal dagen wel weg. Wie vaak last heeft van koortslippen kunnen hier ook last van krijgen na de behandeling, want de injecties triggeren dit vaak.

 

Meer lezen? Borstvergroting? Vind de beste techniek voor jouw borsten

/

Mag je alles doen na de ingreep?

Je raakt best je lippen 48 uur lang niet aan. Vermijd ook enkele dagen de sportschool, want door het sporten gaat je bloed sneller stromen.

/

Kan je het ongedaan maken?

Lipfillers zijn sowieso niet permanent. Het effect blijft meestal drie maanden tot een jaar zichtbaar. Als je daarna de behandeling niet opnieuw laat uitvoeren, keren je lippen terug naar hun oorspronkelijke staat. Als je echt zeer ontevreden bent, kan je de lipfillers ook ongedaan laten maken. Een speciaal enzym dat in je lippen wordt gespoten, lost de vulstof op in slechts enkele minuten.

 

Lees ook: Crush of the Day: Diors Addict Lacquer Plump lippenstift

/

Kan je onbeperkt lipfillers gebruiken?

Met lipfillers spuit je eigenlijk gewoon een gel in, waardoor je altijd effect blijft krijgen. Natuurlijk mag je hierin niet overdrijven, anders krijg je al snel een heel onnatuurlijke mond. Als je ouder wordt, gaat je huid steeds meer hangen. Ook je lippen worden op termijn steeds minder stevig en daar kunnen lipfillers wel van pas komen. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat je cellen minder gaan verouderen. Maar als je huid ouder wordt, gaan je lippen op termijn wel opvallen als je lipfillers blijft gebruiken.

/

Zijn er risico’s aan verbonden?

Het grootste risico is dat het plaatje niet meer klopt. Als je te veel hebt laten inspuiten of te vaak de behandeling hebt laten uitvoeren, kan het zijn dat je lippen uit proportie zijn tegenover de rest van het gezicht. Net daarom is het zo belangrijk om te luisteren naar de mening van de dokter. Vaak zien zij beter dan wij wat bij ons gezicht past.

Soms lees je op het internet wel eens horrorverhalen over mislukte ingrepen. Vaak is dat omdat de behandeling werd gedaan bij een ongeschikte arts. Kies dus niet voor de goedkoopste optie, maar doe grondig onderzoek voor je een praktijk binnenstapt. Maar het kan ook even goed mislukken, omdat de patiënt te veel vroeg. Luister daarom altijd naar het advies van de arts.

In uitzonderlijke gevallen kunnen er ook complicaties optreden, zoals een bloedklonter. Als je na de behandeling veel pijn krijgt, ga dan zo snel mogelijk naar een dokter!

 

Meer lezen? Rhinoplastie: vragen die je jezelf best stelt voor je eraan begint

/

Minder drastische oplossing

Wil je graag volle lippen, maar dan zonder een cosmetische ingreep? Tegenwoordig bestaan er ook tal van make-upproducten die je mond veel voller doen ogen. Zo kan je bijvoorbeeld je lippen een klein beetje overlijnen met een lippotlood en lippenstift. Er bestaan ook veel lip plumpers die een ingrediënt bevatten die lippen een beetje doen zwellen. Dit is onze selectie:

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Cosmetische ingrepen, Lipfillers, Lipvergroting.