Levi’s 501® Day: De iconische jeans blaast 144 kaarsen uit
© Instagram/@levis_belgium

Levi’s 501® Day: De iconische jeans blaast 144 kaarsen uit

Leestijd: 1 min

Vandaag, zaterdag 20 mei, is de Levi's 501® jeans jarig en dat wordt gevierd met een heuse 501® Day. De iconische jeans, die al 144 jaar (!) een ultiem mode-item is, wordt extra in de kijker gezet met de lancering van de vijfde aflevering van de 501® documentaire serie én met een limited edition collectie. 

De Levi’s 501®, die het levenslicht zag op 20 mei 1873, was de allereerste blauwe jeans ooit. Ondertussen is de jeans al meer dan een eeuw een geliefd mode-item bij mensen van verschillende generaties en wordt hij op alle mogelijke manieren gedragen. Ook kreeg de 501® er door de jaren heen nog broertjes en zusjes bij, zoals de 501® Skinny of de 501® Short.

Levi’s legde de invloed van de jeans op de culturele geschiedenis vast in een meerdelige documentaire getiteld The 501® Jean: Stories of an Original. Speciaal voor de verjaardag van de jeans wordt de vijfde aflevering gelanceerd. Hierin ligt de focus op de relatie tussen de 501® en muziek. In zijn 144-jarig bestaan heeft de jeans immers altijd een prominente plaats gehad in de muziekwereld, zowel op als naast het podium. Verschillende artiesten, waaronder Snoop Dog en Solange, komen aan het woord.

Een muzikant is net als een superheld. Batman, Superman, al die gasten dragen een cape. Wel, alle gangster rappers dragen een 501® jeans. – Snoop Dog

Ook met de 501® Day limited edition collectie brengt Levi’s een eerbetoon aan de muziek. Het ontwerpteam trok langs de Amerikaanse muzieksteden – Austin, Nashville, New York en San Francisco – en legde al schetsend van elke stad herinneringen vast. Deze schetsen werden verwerkt in de driedelige collectie in vorm van borduurwerk en patches.

Levi's

Jij kan zelf ook deel uitmaken van de 501® Day door een filmpje te maken waarin je je favoriete 501® draagt. Tag je video op Instagram met #501day en wie weet selecteert Levi’s jouw filmpje wel voor hun mashupvideo. Tiany Kiriloff toont alvast hoe het moet:

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 501, Jeans, Levi's, Snoop Dog, Solange, Verjaardag.