Lente/zomer 2023 shows: Louis Vuitton en de kracht van details
© Louis Vuitton

Lente/zomer 2023 shows: Louis Vuitton en de kracht van details

Leestijd: 1 min

Louis Vuitton presenteerde deze week in Parijs haar lente-zomer 2023 modeshow. Voor deze collectie in 46 silhouetten stelde Nicolas Ghesquière een surrealistische show voor die het belang van details bij het maken van kleding benadrukt. 

/

Er werd bij de show vooral gefocust op de rits. Nicolas Ghesquière heeft met veel facetten en meesterschap een Louis Vuitton lente/zomer 2023 collectie gepresenteerd waarin details centraal staan. Op zijn catwalk, zagen we een oproep voor een doorleefde mode die vrouwelijkheid laat uitdrukken met stijl en een zeker gevoel voor kunst.

Lees ook: Speciale vrouwen, speciale koffie: dit zijn de dames achter jouw kopje

Vrouwelijkheid stond bij de show centraal en Louis Vuitton sloot zich aan bij het gesprek: complexiteit werd verheerlijkt, uitvergroot en in de schijnwerpers gezet. Ghesquière maakte een  stilistische oefening die de proporties van kleding en haar bijhorigheden opnieuw evalueerde. De damescollectie lente/zomer 2023 zoomt in op de details en benadrukte ze.

Lees ook: Zwart en zwoel: grungebeauty maakt een comeback

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Fashion week, Louis vuitton, Paris.