Lanceert Prada met de Galleria Special Edition dé handtas van de zomer?
© Prada

Lanceert Prada met de Galleria Special Edition dé handtas van de zomer?

Leestijd: 1 min

De Galleria-tas van Prada is een kunststuk, daarover kunnen we kort zijn. Geen wonder dat het modehuis de Venezolaans-Amerikaanse kunstenaar Alex Da Corte vroeg om de handtas, geboren in 2007, in een popart-jasje te steken. Wordt dit dé tas van zomer 2023?

/

Altijd al een exclusieve versie van Prada’s iconische Galleria in handen willen krijgen? Wel, nu is je kans: het Italiaanse modehuis lanceert voor de zomer namelijk acht limited edition varianten in samenwerking met de Venezolaans-Amerikaanse kunstenaar Alex Da Corte.

Elke tas heeft een uniek colour-block patroon gedrukt op Saffiano leer. Deze omvatten horizontale, verticale, ovale, V-vormige en geometrische panelen in verschillende kleurencombinaties.

Prada Galleria x Alex Da Corte

De kunstenaar erachter staat bekend om zijn gebruik van caleidoscopische vormen en felle kleuren, geïnspireerd door de popart-stroming. Da Corte is daarnaast ook verantwoordelijk voor het concept, het artwork en de regie van de campagne van de Galleria Limited Edition, getiteld The Glass Age. Daarin speelt Scarlett Johansson niet alleen de hoofdrol, ze draagt ook verschillende Galleria-formaten, zowel klassieke als speciale edities.

Deze exclusieve Prada Galleria-tassen, die het icoon in elk opzicht vieren, zijn 24,5 cm breed en 16,5 cm hoog. Ze worden ook geleverd in een paarse en oranje doos, terwijl de klassieke tassen meestal in een zwarte verpakking zitten.

Het silhouet en de functionaliteit blijven vrijwel hetzelfde als het origineel. Dus je mag de gebruikelijke details verwachten, zoals dubbele handgrepen aan de bovenkant en een dubbele ritssluiting. Ook de verstelbare leren schouderriem blijft behouden.

Lees ook: Shop de mooiste sandalen van Belgische modemerken.

De Amerikaanse actrice Katie Holmes werd onlangs nog met de tas aan haar arm gespot:

Roy Rochlin/Getty Images voor Prada

Galleria-tas in Saffiano leder, limited edition Prada, € 6000.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Prada.