Kleding huren is in de mode: deze 3 Belgische merken doen het voor
© Essentiel Antwerp

Kleding huren is in de mode: deze 3 Belgische merken doen het voor

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Kleding huren is een slim en duurzaam alternatief voor je garderobe. Op die manier blijven jurken niet voor eens en voor altijd in een bomvolle kast hangen. Deze drie Belgische merken engageren zich in 2022 om hun collecties duurzamer te maken.

/

Essentiel Antwerp

Voor Essentiel Antwerp is het niet de eerste keer dat zij de mogelijkheid bieden om jurken te huren. Vorig jaar lanceerde het label de Rental Revolution. Dit jaar zullen er drie prachtige stijlen uit de Spring 2022 collectie worden verhuurd in de flagship store in Antwerpen, en dat in verschillende kleuren.

“We zijn zo blij om de Rental Revolution dit voorjaar opnieuw te doen. Deze jurken zijn bedoeld om te gebruiken, hergebruiken en lief te hebben en dat ligt ook in lijn met ons engagement om Essentiel Antwerp groener en meer maatschappelijk verantwoord te maken, terwijl we onze klantenervaring blijven verbeteren door extra diensten aan te bieden”, Inge Onsea, Co-founder and Creative Director.

Essentiel Antwerp huren

Essentiel Antwerp

/

Dressr: Het eerste online platform voor kledingverhuur

Consumenten zien steeds vaker in dat hun gevulde kleerkast een impact heeft op het klimaat. Ze kiezen sneller voor vintage outfits en ook de verhuur van kledij zit in de lift. Een jaar geleden introduceerde Dressr zich als eerste online platform voor kledingverhuur in ons land. Modeliefhebbers kunnen bij Dressr een abonnement nemen op kleding van onafhankelijke Belgische modelabels.

Gigue huren

Gigue

Ook Terre Bleue en Gigue stappen vanaf nu mee in dit groene verhaal. Dressr werkt met een deelsysteem waarbij abonnees via de website hun favoriete items selecteren, die worden vervolgens aan huis geleverd. Als lid kunnen klanten elke maand stuks wisselen. Dit geeft hen de kans om regelmatig nieuwe kledij te dragen, zonder dat er sprake is van fast fashion. Ook is er de mogelijkheid om artikelen langer bij te houden of zelfs te kopen. Wie na een maand nog altijd fan is van een item, kan het aanschaffen aan een gereduceerd tarief.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische mode, Duurzame mode, Kledingverhuur.