Deze kamerplanten overleven met gemak de winter
© Unsplash

Deze kamerplanten overleven met gemak de winter

Leestijd: 2 min

Kamerplanten onderhouden is voor velen sowieso geen kinderspel. Al helemaal niet met de winter en zijn koude temperaturen die er aankomt. Deze 6 kamerplanten vereisen geen warm klimaat en overleven de winter met gemak.

/

1. Yucca / Palmlelie

De Yucca ziet er niet alleen stoer uit met zijn wilde bladeren, hij is het ook. Tijdens de winter kan de kamerplant prima zijn eigen plan trekken: hij verdraagt de koude en heeft ook minder water nodig dan. Zo kan de Yucca 4 tot 6 weken zonder water in de winter.

De Yucca gedijt best op een lichtrijke plaats, maar niet in direct zonlicht. Omwille van de makkelijke verzorging, dient de Yucca als perfecte studentenplant.

/

2. Aloë Vera

Als er één plant van alles wat kan, dan is het de Alöe Vera wel. De plant wordt op diverse geneeskrachtige manieren ingezet, maar qua verzorging en overleving is het eigenlijk ook een ideale winterplant. De oude Egyptenaren noemden de Aloë Vera de ‘onsterfelijkheidsplant’ omdat hij kan leven en zelfs bloeien zonder grond.

De luchtzuiverende plant heeft weinig water nodig omdat het vocht en voeding kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. De Alöe Vera kan staan op plaatsen van half schaduw tot in de volle zon.

/

3. Calathea / The living plant

Ook de Calathea kan wel tegen een winterse stoot. Hij krijgt de bijnaam ‘the living plant’ omdat zijn bladeren als het ware hun eigen leven leiden. In het donker sluit de plant zijn bladeren, om ze in het licht weer te openen. Het enige nadeel is dus dat je ‘s winters minder zal kunnen genieten van de plant in zijn volle vorm en glorie.

De Calathea houdt van vochtige lucht en staat liefst op een plaats met weinig zonlicht.

/

4. Bromelia

De Bromelia is een sterke en makkelijke plant. Goed nieuws dus, want dat betekent dat je ook ’s winters kan genieten van zijn prachtige en opvallende bloemen. In het beste geval groeit er zelfs een ananas uit je Bromeliaplant!

De plant staat graag in het licht, maar liefst niet in de felle zon. Het beste is om de bromelia water te geven in de kelk.

/

5. Sansevieria / Vrouwentong

Er is geen kamerplant zo gemakkelijk als de sansevieria. De enige manier waarop je hem eigenlijk kapot krijgt, is door te veel water te geven. Het volstaat bovendien om hem slechts één keer om de 3 weken water te geven in de winter.

De sansevieria is een heel luchtzuiverende plant en kan in de volle zon staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🌸Ilaria🌸 (@ilariag__)

/

6. Zamioculcas Zamiifolia / ZZ-plant

De Zamioculcas Zamiifolia, met zijn omhoogstaande bladeren, is een ware krachtpatser. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat hij de winter niet overleeft! Tijdens de koude winterdagen kan hij bovendien gerust twee à vier weken droog staan.

De ZZ-plant kan aan veel standplekken wennen. Hij staat goed zowel op lichtrijke plaatsen als in de schaduw. Let er alleen op dat hij niet te veel water krijgt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 3AR_FLORIST (@3ar_florist)

Lees ook: 6 tips voor een geslaagde feestviering

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kamerplanten, Winter.