Kijk binnen in de nieuwe winkel van interieurmerk FEST in Gent
©

Kijk binnen in de nieuwe winkel van interieurmerk FEST in Gent

Leestijd: 1 min

FEST opende zojuist een tweede winkel in België. Na Antwerpen strijkt het Nederlandse interieurmerk neer in Gent. De winkel van ruim 500 vierkante meter in de Voldersstraat 70, is de grootste flagship store tot nu toe en biedt naast een uitgebreide collectie designmeubels en woonaccessoires ook gratis interieuradvies. Als kers op de taart heeft de nieuwe winkel een mini-bioscoop waar klanten hun favoriete zetel – in typerend rood velours – kunnen uitproberen.

FEST Gent is, net als de Amsterdamse (de Clercqstraat), Rotterdamse en Antwerpse brand stores, ontworpen door Pepijn Smit van S-P-A-C-E projects. Naast de kenmerkende moderne en speelse stijl domineren organische vormen en in het oog springende kleuren als ice blue, raspberry pink, sunbleached orange en spring green, het design van de winkel.

Lees ook: Loonkloof tussen mannen en vrouwen “daalt bijzonder traag”

Het ontwerp ‘Poetry of Space’ is geïnspireerd op de werkwijze van oprichter en Creative Director Femke Furnée, vertelt Smit: “Elke keuze binnen FEST, van ontwerp tot materiaal, van samenwerking tot campagnebeeld, is afzonderlijk, bewust en met toewijding gemaakt maar vormen samen een geheel. Dat gegeven heb ik opnieuw vertaald naar een interieur, waarin alles met elkaar verbonden is.”

/

FEST in Gent

FEST biedt betaalbaar high-end design en de best mogelijke service, zonder het hoge prijskaartje. Daarnaast zijn alle meubels geproduceerd in Europa en merendeels in Nederland. Het Nederlandse merk wil vooral vernieuwend uit de hoek komen. “We zijn een jong bedrijf met een team dat middenin onze eigen doelgroep zit. Hierdoor kunnen we goed inschatten waar onze klant behoefte aan heeft.

De aanschaf van een meubel is een grote en belangrijke keuze en we willen dit proces zo makkelijk en leuk mogelijk maken. We merkten bijvoorbeeld dat winkelbezoekers vaak netjes op de zetel gingen zitten en binnen tien minuten probeerden een keuze te maken. In onze mini-bioscoop kunnen klanten, terwijl ze een film van Cinetree kijken, hun favoriete zetels uitproberen voordat ze een keuze maken. Een veel relaxter en fun proces”, legt Femke Furnée uit.

fest

Pers

Lees ook: Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen

FEST Gent, Voldersstraat 70.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.