Diesel verklaart de oorlog aan foute kersttrui met hilarische campagne
© Pers

Diesel verklaart de oorlog aan foute kersttrui met hilarische campagne

Door Alexandra Goffart & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De foute kersttrui, aka de Ugly Christmas Sweater, is tegenwoordig zo'n hype dat hij zelfs zijn eigen dag van het jaar heeft. Diesel denkt daar zo het zijne over...

Kerstmis komt eraan en wij zijn alvast helemaal enthousiast. En, als we toch eerlijk zijn, we vinden het stiekem geweldig om tijdens het kerstdiner te verschijnen in een kersttrui die zo lelijk is dat hij op een of andere manier weer cool wordt. Pompons als rendierneuzen, oplichtende kerstballen; keuze is er genoeg, want elk jaar opnieuw strijden merken om de meest originele en foute kersttrui te ontwerpen. Diesel verzet zich met humor tegen deze vervelende kersttrend met hun nieuwste Say No To Uncool Wool campagne.

Hoge feelgoodfactor

Omdat niet enkel Marc Darcy (het personage gespeeld door Collin Firth) uit Bridget Jones’ Diary op kerstmis kiest voor een foute trui, besloot Nicola Formichetti op een leuke en humoristische manier tegen deze traditie te vechten. Met de woorden “ze worden niet voor niets ugly sweaters genoemd“, doet hij in de video zijn beklag over de trend. Maar tijdens het maken van de campagne, komt hij tot de realisatie dat er toch iets ontbreekt. De oplossing? Maak kennis met het Diesel schaap, de nieuwste ster van het label. Goed gevonden toch, een cool schaap als de ster voor de Say No To Uncool Wool campagne?

Een paar vragen aan Nicola Formichetti

Hoe komt het dat je zo tegen foute kersttruien bent?

“Het begon allemaal als een grap gebaseerd op de traditie om met Kerstmis een foute trui te dragen. Het leek ons leuk om deze te gebruiken in een ludieke campagne om een feestelijke boodschap over te brengen: hoe je er cool kan blijven uitzien met de hulp van een hip en trendy schaap.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

“We wilden iets leuks en vrolijks brengen. Iets dat totaal niet serieus wordt genomen. De feestdagen zijn een periode van geluk en samen zijn met familie en vrienden. En we wilden ook trouw aan onszelf blijven. Diesel is altijd al een merk geweest vol durf en we maken wel vaker gebruik van ironie in onze reclamecampagnes.”

En, enkel tussen ons, is er een kans dat jij dit jaar een Ugly Christmas Sweater zal dragen? 

“Haha, misschien! Zeg nooit nooit, maar als het gebeurt zorg ik dat ik ver weg van de camera’s blijf!”

Benieuwd naar Diesels alternatieven voor al die foute kersttruien? Ondek ze snel hieronder.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Diesel, Eindejaarsfeesten, Kerst, Ugly Christmas Sweater.