Wie is Rejina Pyo, de ontwerpster die samenwerkt met & Other Stories?
© & Other Stories

Wie is Rejina Pyo, de ontwerpster die samenwerkt met & Other Stories?

Door Esther Marneffe
Leestijd: 2 min

De samenwerking tussen Rejina Pyo en & Other Stories is zo dromerig als maar kan zijn. Maar wie is de Koreaanse ontwerpster die de modescène in Londen stilaan verovert? Hier is wat we weten:

/

Rejina Pyo is een in Londen gevestigde kledingontwerpster, afkomstig uit Zuid-Korea. Ze studeerde Fashion Design aan de Central Saint Martins Universiteit in Londen. In 2013 startte ze haar eigen gelijknamige label Rejina Pyo. Sindsdien maakt ze haar naam in de Londense modewereld met verrassende shows tijdens LFW. Ze won in 2019 ook de Emerging Talent Award op de British Fashion Awards. Haar ontwerpen volgen geen trends maar zijn tijdloos en gaan jaren mee.

Lees meer: Gucci x Balenciaga: nu al de collab van het jaar

Rejina Pyo staat bekend om haar losse en flatterende ontwerpen in felle kleuren. “Ik denk dat schoonheid voortkomt uit zelfvertrouwen. Als je je goed voelt, zie je er goed uit. Ik denk niet dat iemand er geweldig of inspirerend uit kan zien als die persoon zich niet op zijn gemak voelt. Daarom kan ik niet iets superstrak ontwerpen. Mijn kleding laat altijd ruimte om te gaan zitten, te dineren en comfortabel te zijn”, vertelt Pyo.

& Other stories

/

De ontwerpster draagt ook mee aan een diversere en inclusievere modewereld. De casting uitnodiging voor haar modeshow luidde dan ook als volgt: “zelfverzekerde, unieke en inspirerende vrouwen van alle etniciteiten en alle leeftijden gezocht om deel te nemen aan een heel speciaal betaald project op 19 september.”

Lees meer: Vivienne Westwood wordt vandaag 80, een portret van het mode-icoon

Haar passie voor mode kwam van haar moeder. “Mijn moeder was modeontwerpster en maakte mijn kinderkleding. Ik was gefascineerd door haar naaimachine, en ik wilde graag leren hoe ik zelf iets kon maken. Elke keer als ze stoffen in de buurt had, sloeg ik ze om me heen en liep door de woonkamer alsof het een catwalk was en ik haute couture aanhad. Dat is het moment waarop ik verliefd werd op mode”, legt Pyo uit.

“Mijn ouders wilden eigenlijk niet dat ik modeontwerper werd, dus ik moest mezelf bewijzen. Het heeft jaren en tranen gekost, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan, want ik hou nog steeds van mijn werk.”

/

Rejina Pyo x & Other Stories

Voor haar samenwerking met & Other Stories zocht ze inspiratie in de kracht en creativiteit van sterke vrouwen. De collectie bestaat uit drie delen. Elk deel draait rond één sterke vrouw: Lotta Klemmings, de enige vrouwelijke Zweedse oesterduiker, Brittany Asch, een floriste in LA en Poppy Okotcha, een Britse tuinbouwer.

Lees meer: Simone Rocha x H&M is nu te koop: lees hier ons interview met de ontwerpster

“Deze vrouwen belichamen voor mij de kracht, passie en verbondenheid met de natuur die ik ook in mijn collecties gebruik”, legt Pyo uit. “Ik ben enorm geïnspireerd door de natuur en zijn onverwachte vormen en unieke texturen en hoe de kleuren veranderen met het licht en het seizoen. Als ik ontwerp, streef ik ernaar om tegelijkertijd iets tijdloos, duurzaam en mooi te maken. Ik denk dat de natuur dat allemaal al heeft.”

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: & Other Stories, Collab, Rejina Pyo.