Interview: Jour/né over de collab met La Redoute
© Pers

Interview: Jour/né over de collab met La Redoute

Leestijd: 1 min

La Redoute geeft jonge ontwerpers graag een duwtje in de rug. Voor de herfst-wintercollectie van 2017 gaf de toonaangevende modecatalogus dan ook carte blanche aan Jour/né voor een exclusieve capsulecollectie. Marie Claire trok naar Parijs voor een gesprek met Lou en Léa, de ontwerpers van het jonge Franse merk.

Jour/né werd opgericht door drie getalenteerde en creatieve vrienden. Lou, Léa en Jerry hadden al ervaring opgedaan bij grote modehuizen als Chanel, Valentino en Marc Jacobs, toen ze drie jaar geleden besloten dat het tijd was voor hun eigen avontuur.

De frisse, vrouwelijke stijl van het trio sprak La Redoute erg aan, dus een samenwerking kon niet langer uitblijven. De capsulecollectie, die bestaat uit zeven stuks, is beschikbaar vanaf eind augustus.

Hoe zou je de collectie omschrijven? 

Lou: “Ons doel met Jour/né is om vrouwen te kleden voor elke dag. Wij geloven dat je op geen enkele dag hetzelfde draagt. Daarom ontwierpen we voor La Redoute een collectie met zeven sleutelstukken die je op verschillende manieren kan combineren en waarmee je jezelf elke dag kan heruitvinden.”

Léa: “De grootste inspiratiebron voor deze collectie waren de skiresorts uit de jaren ’70. Vandaar dat onze stuks een vintage feel hebben, iets wat we overigens heel erg associëren met La Redoute.”

Mardi, 14h41 / Matching skirts from our collection for @laredoute ❤️🖤💛 – coming soon for the winter

Een bericht gedeeld door JOUR/NÉ (@jour_ne) op

Houden jullie rekening met trends?

Léa: “Wij volgen geen trends en doen enkel waar we zelf zin in hebben.”

Lou: “Wat we heel belangrijk vinden, is dat onze collecties steeds een verhaal vertellen.”

Voor wie is Jour/né?

Léa: “Onze kleren vallen in de smaak bij echte fashionista’s, maar evengoed bij vrouwen die zich gewoon mooi willen voelen. Zowel jonge vrouwen als oudere dames vinden hun ding in onze collecties.”

Hebben jullie het creatieproces voor de collectie voor La Redoute anders benaderd?

Lou: “Ja, natuurlijk. La Redoute heeft een veel groter publiek. Daarom kozen we ervoor om met basisstukken te werken, zoals het klassieke witte hemd, waar we dan typische Jour/né details aan toevoegden.”

Jullie zijn met drie bij Jour/né. Wie doet wat?

Lou: “Léa en ik ontwerpen. Jerry is meer verantwoordelijk voor de zakelijke kant. Maar in feite doen we alledrie een beetje van alles. We wisselen heel de tijd ideeën uit. Daarvoor hebben we een groepchat.”

Léa: “Het gebeurt regelmatig dat we het niet eens zijn met elkaar. We zijn als familie: we kibbelen de hele tijd, maar uiteindelijk komen we altijd tot een compromis.”

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Capsulecollectie, Collab, Jour/né, La redoute.