Interview: Clio Goldbrenner over haar sandalencollectie en de opening van haar winkel in Gent
© Clio Goldbrenner

Interview: Clio Goldbrenner over haar sandalencollectie en de opening van haar winkel in Gent

Door Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Op 13 juli opende de Brusselse handtassenontwerpster Clio Goldbrenner haar tweede flagshipstore in België. Tot voordien kon je haar collecties online in Antwerpen en in geselecteerde multibrand boetieks vinden. Fans kunnen dus vanaf nu ook terecht in het prachtige pand op de Gentse Brabantdam.

Wij strikten Goldbrenner voor een mini-interview:

Je handtassen zijn erg herkenbaar. Hoe blijf je toch vernieuwen?

“Ik hou van continuïteit en heb dus tassen die altijd in de collectie blijven. Vernieuwen doe ik met verrassende materialen. Ik kies altijd eerst het materiaal, bedenk dan een verhaal en begin daarna pas de collectie te ontwerpen.”

Wat bracht je op het idee voor een sandalencollectie?

“Ik vind dat een tas en schoenen de look van een vrouw echt afmaken. Daarom hebben we vorig jaar ook al een sneakercollectie gelanceerd. Het materiaal van de zomercollectie heeft me geïnspireerd voor de sandalen.”

https://www.instagram.com/p/BjuObNYAC6m/?taken-by=cliogoldbrenner

Waar haal je het meest voldoening uit in je job?

“Wat ik leuk vind aan mijn job is de onvoorspelbaarheid. De markt verandert voortdurend. Je moet je merk steeds opnieuw evalueren. Verder vind ik het ook geweldig om vrouwen mijn ontwerpen te zien dragen. Ik ben altijd benieuwd hoe anderen mijn tassen stylen.”

www.cliogoldbrenner.com

https://www.instagram.com/p/BlLKoq6A8NX/?taken-by=cliogoldbrenner

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Belgische mode, Clio Goldbrenner, Fashion, Mode.