Interview: ANONYMEdesigners over anonimiteit en inspiratie
© Pers

Interview: ANONYMEdesigners over anonimiteit en inspiratie

Leestijd: 1 min

ANONYMEdesigners is een jong Italiaans prêt-à-porterlabel dat kleren ontwerpt voor zelfzekere vrouwen die niet bang zijn om zichzelf te zijn en een eigen stijl te ontwikkelen. Het label, dat gebaseerd is in Rome, laat zich graag inspireren door de Italiaanse hoofdstad. Wij spraken met de creative director die, zoals de naam van het merk doet vermoeden, liever anoniem blijft.

Hoe is ANONYMEdesigners ontstaan?

“ANONYMEdesigners is ontstaan in 2012 als een project van twee vrienden. We vonden dat het tijd was voor verandering in de mode-industrie.”

Waarom blijven jullie liever anoniem?

“We zijn ervan overtuigd dat niet de ontwerpers, maar de kleren en de mensen die die kleren dragen in de schijnwerpers moeten staan. Wij vinden de identiteit van onze klanten veel belangrijker dan onze eigen identiteit. De vrouwen die onze kleren dragen zijn onze muzen.”

Wat kenmerkt de collecties van ANONYMEdesigners?

“Prints zijn heel belangrijk in onze collecties. We kunnen ons geen kleding voorstellen zonder uitgesproken grafische prints. De prints zijn dan ook het uitgangspunt van elk ontwerp. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de snit, die altijd vrouwelijk en elegant is. Tot slot maken verfijnde details elk stuk helemaal af.”

#Patterns team up with #colors and geometrical shapes. Start discovering #ANONYMEdesigners F/W 17-18 collection on www.anonyme.it

Een bericht gedeeld door ANONYME designers (@anonymedesigners) op

Hoe beïnvloedt Rome de ontwerpen? 

“Rome is één van de mooiste steden ter wereld. Wij laten ons zowel inspireren door het Italiaanse erfgoed als door het kosmopolitische karakter van de stad. Dat vertaalt zich in een combinatie van traditioneel Italiaans vakmanschap en internationale elementen.”

Welk type vrouw draagt ANONYMEdesigners?

“Een sterke en charismatische vrouw die graag elegant en vrouwelijke gekleed wil gaan, maar die zich ook comfortabel willen voelen in haar kledij.”

Welk kledingstuk moet elke vrouw dit najaar in haar kleerkast hebben? 

“Een effen broek met perfecte snit en een oversized hemd met print.”

De kleding van ANONYMEdesigners is o.a. te koop bij Juttu en via www.anonyme.it.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Anonyme, ANONYMEdesigners, Prêt-à-porter, Rome.