In gesprek met het moeder-dochterduo achter Sea Me Happy
© Instagram @seamehappy_apparel

In gesprek met het moeder-dochterduo achter Sea Me Happy

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Sea Me Happy, het tie dye-label van Noémie Moereels en mama Mercedes Schwithal, is volwassen geworden. De batikprints blijven een bestseller, en dit seizoen zijn er oversized kaftans en jurken in broderie anglaise bijgekomen.

/

Wie of wat inspireert jullie?

Noémie: “De energie van nieuwe mensen te leren kennen. Iemand vol passie en zelfreflectie. Humor. Mijn broer, Lars Moereels, zijn werk en filantropische kijk op het leven. De emotie in muziek. De begrippen doorzettingsvermogen en relativisme. Timing of life. Timing of love. Iets vol hartstocht kunnen omschrijven.”

sea me happy

Instagram @seamehappy_apparel

Zijn jullie duurzaam?

“80% van onze items wordt gemaakt in België. Ook doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk met EcoVero-stoffen (productie met minder water) te werken, met biokatoen en gerecycleerde papieren verzendzakken. Onze stofoverschotten gaan naar naaischolen/ateliers. En we doen geen solden meer om de slow fashion-industrie mee aan te moedigen.”

/

Hoe beleven jullie de coronacrisis?

“Het gedwongen worden om te reflecteren heeft me bewuster gemaakt. Waar wil ik voor staan, wie en wat mis ik, wat vind ik belangrijk, waar wil ik meer over weten, wanneer krijg ik het gevoel dat ik leef? Ik ben ergens dankbaar om van dit ritme te hebben mogen proeven, al jaren had ik het gevoel tijd te kort te hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🌴 SEA ME HAPPY (@seamehappy_apparel) op

De kwetsbaarheid die we allen voelden, resulteert hopelijk in doordachte economische en ecologische beslissingen. Ook het begrip ‘verlangen’ hoort bij deze periode, en het besef dat alles wat we evident vonden, dat eigenlijk niet is. Ik hoop dat we vooral intensiever zullen genieten, en kwaliteit boven kwantiteit gaan kiezen.”

Lees meer Marie Claire op: Shopping: duurzaam leven, kies voor deze vegan sneakers, Een styliste legt uit welke kleding bij jouw figuur past, Uniqlo werkt na 11 jaar terug samen met Jil Sander

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Sea Me Happy Tie-dye.