Hip, duurzaam en 100% Belgisch: de hoogzomercollectie van Howlin’
© Howlin'

Hip, duurzaam en 100% Belgisch: de hoogzomercollectie van Howlin’

Leestijd: 1 min

Eighties geïnspireerde shirts die 100% made in Belgium zijn? Daar zijn we bij Marie Claire altijd voor te vinden. En jij vermoedelijk ook, want de nieuwe hoogzomercollectie van Howlin’ focust op duurzaamheid, kwaliteit en Belgisch vakmanschap met een reeks leuke ontwerpen voor hem... en ook stiekem een beetje voor haar.

Howlin’, dat is Schots dialect om te zeggen dat iets stinkt. Maar het is ook een Antwerps breigoedlabel dat de kaas gaat halen bij de artisanale ateliers in Schotland en Ierland, en ons nu in eigen land verrast met een leuke hoogzomercollectie made in Belgium.

De heren achter het label zijn de broers Jan en Patrick Olyslager. Zij doken voor de recent gelanceerde collectie terug in hun kindertijd, wat resulteert in een reeks T-shirts in frisse pasteltinten en, hoe kan het ook anders, met streepjes.

Our Spring 17 collection is out! #howlin

Een bericht gedeeld door Howlin’ (@howlinknitwear) op


Voor de dikke wintertruien werken Jan en Patrick vaak met shetlandwol, voor de zomeritems opteerden ze voor old skool materialen zoals katoen en fijne spons. Duurzaamheid is troef, uiteraard, net als vakmanschap, want de volledig in België vervaardigde hoogzomercollectie kan prat gaan op een smetteloze afwerking en fijne details die de simpele T-shirts net dat kleine beetje meer geven.

Officieel zijn ze voor mannen, maar met wat creatieve customizing kan ook jij er perfect mee de deur uit – zo niet, heeft het merk nog een reeks andere leuke items in de aanbieding op de webshop.

Hoogzomercollectie van Howlin’, te koop bij Morrison in Antwerpen of op www.howlin.eu.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Eighties, Howlin', T-shirt, Zomercollectie.