GETEST: De personalstylingservice van HIP.TIQUE
© Pers

GETEST: De personalstylingservice van HIP.TIQUE

Leestijd: 3 min

Vraag je je wel eens af wat een personalstylingsessie precies inhoudt? En is het echt een meerwaarde voor jouw garderobe? Wij spraken af met styliste Carine Poedts van HIP.TIQUE en testten het voor je uit. Lees hier het verdict.

Carine Poedts is een certificeerd styliste met jaren ervaring en sinds februari 2017 runt ze ook haar eigen modeboetiek HIP.TIQUE. Op deze inspirerende plek kan ze haar klanten in alles rust ontvangen voor een kennismakingsgesprek en gewoonlijk vinden de stylingsessies hier ook plaats. Natuurlijk is de boetiek ook open voor alle dames die geïnteresseerd zijn in het zorgvuldig samengestelde aanbod.

Carine beseft dat ze als kleine zelfstandige moet opboksen tegen de grote (online) modeketens die vaak gratis een stylingservice aanbieden. Toch is ze ervan overtuigd dat “een gepersonaliseerde service en het uitbouwen van een eigen kledingsignatuur niet herleidbaar zijn tot een online vragenlijst.” Ze neemt dan ook de tijd om de klant wat beter te leren kennen tijdens een kennismakingsgesprek en vertrekt voor haar stylings altijd vanuit de unieke persoonlijkheid van de klant.

Ik was heel nieuwsgierig naar hoe Carine precies tewerk gaat. Dit is mijn ervaring.

Vooraf

Ik boek een stylingsessie via de website van HIP.TIQUE waarop Carine me even later contacteert om een kennismakingsgesprek in te plannen. Aan de telefoon legt Carine uit dat ze dat gesprek liefst face-to-face voert, maar wanneer je agenda het echt niet toelaat, is een gesprek via Skype of FaceTime ook een optie.

Ik ontmoet Carine enkele dagen later ’s ochtends voor het werk in een gezellige koffiebar in Antwerpen. Het wordt me meteen duidelijk dat ze haar huiswerk gedaan heeft. Dankzij een kleine research van mijn sociale media heeft ze al een idee van wie ik ben. Carine vuurt geen vragen op me af, maar we hebben een gewoon en aangenaam gesprek. Door haar warme en toegankelijke persoonlijkheid voel ik ook meteen een klik met haar.

We hebben het over mijn persoonlijke stijl, welke merken ik graag heb, wat volgens mij ontbreekt in mijn garderobe, wat ik verwacht van de stylingsessie, enzovoort. Het gesprek gaat alle kanten uit, maar dat is ook nodig voor Carine om later outfits samen te kunnen stellen die volledig bij mijn persoonlijkheid passen.

Een uurtje later ronden we het gesprek af. Ik ga met een goed gevoel naar het werk en kijk al uit naar de stylingsessie.

De stylingsessie

Twee weken later trek ik vol verwachting naar HIP.TIQUE in de Leopoldstraat in Antwerpen. In de lichte, uitnodigende boetiek staat Carine me al op te wachten met een dampende kop thee. Ik voel me meteen op mijn gemak.

Alvorens we aan de stylingsessie beginnen, bekijken we nog even enkele stukken uit mijn garderobe die Carine me had gevraagd mee te brengen, waaronder enkele van mijn favoriete stukken en een miskoop. Carine verzekert me dat we die miskoop straks in een leuke outfit zullen verwerken. Ik ben benieuwd.

Vervolgens rolt ze een kledingrek tevoorschijn en het echte werk kan beginnen. Het rek hangt vol mooie stuks van merken als Athé, Amatør en Charlotte Pringels, waarvan ik afleid dat Carine veel belang hecht aan kwaliteitsvolle en duurzame kleding. Ik ben verrast dat de selectie van Carine meteen al mijn smaak is. De stukken die ik iets minder vind, halen we eruit. Met de rest gaan we aan de slag.

Wat dan volgt is een heuse modeshow. Ik pas een tiental outfits, de een al wat gedurfder dan de ander, maar stuk voor stuk zitten ze als gegoten. En ja hoor, ook die miskoop weet Carine op een leuke manier te combineren, waardoor ik overweeg hem nog een kans te geven. Carine vertelt dat ze bij een stylingsessie altijd op zoek gaat naar die twinkel in de ogen van de klant want dan weet ze dat ze goed zit.

Ik word verliefd op een appelblauwzeegroene trui in combinatie met een tule rok. Maar uiteindelijk ga ik naar huis met een prachtige jurk die zowel casual als gekleed gedragen kan worden omdat dat echt nog ontbrak in mijn garderobe.

Verdict

Ik vond de stylingsessie van HIP.TIQUE een hele fijne ervaring. Carine is erg professioneel en weet wat ze doet. Tegelijkertijd zorgt de persoonlijke aanpak ervoor dat je je echt op je gemak voelt. Carine wist heel goed in te spelen op mijn persoonlijke stijl en deed ook enkele suggesties waar ik zelf niet aan zou denken, maar die me wel aangenaam verrasten. De prijs van de stukken in de boetiek zijn aan de iets hogere kant, maar je weet dat je voor kwaliteit betaalt.

Voor een personalstylingsessie van HIP.TIQUE betaal je € 60/uur. Boeken kan via de website of in de boetiek. HIP.TIQUE, Leopoldstraat 9, 2000 Antwerpen. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Carine Poedts, Hip.Tique, Personal shopping, Personal styling, Styliste.