TREND: De comeback van de heuptas
© Imaxtree

TREND: De comeback van de heuptas

Door Joy Flammang, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De heuptas, een grote trend in de jaren negentig, maakte vorig jaar al zijn grote comeback. Als we Barbara Bui mogen geloven, is de tas ook dit seizoen helemaal in en misschien zelfs hét onmisbare accessoire in de kast van elke vrouw.

De heuptas werd al in 2010 gespot op de catwalk. Twintig jaar lang werd het beschouwd als ouderwets en afgezaagd, maar Marc Jacobs en Karl Lagerfeld zorgden voor een onverwachtse terugkeer. En ja, ook wij denken bij de term ‘heuptas’ spontaan aan toeristen met exemplaren in schreeuwerige kleuren rond hun middel, maar de heuptassen van Marc Jacobs en Karl Lagerfeld zijn van een heel ander kaliber.

De heuptas 2.0 is zowel chic als praktisch. Het staat symbool voor een gesofisticeerde stijl, wat zich uit in het gebruik van luxueus leder en delicate kleuren. De nylon riem wordt vervangen door een metalen ketting of een fijne lederen band.

We dragen deze heuptas dan ook niet langer aan onze taille, maar op de heup of zelfs aan de schouder. Het zal zonder twijfel een onmisbaar accessoire worden deze festivalzomer. Nu rest alleen nog de vraag: wanneer is de comeback van de bob?

In afwachting van het antwoord daarop, zetten wij alvast enkele van de leukste modellen van dit seizoen voor je op een rij.

heuptas

Marie Martens, mosterdgele tas, € 205, verkrijgbaar op marie-martens.com.

heuptas

NICA, poederroze heuptas, € 41.30, online verkoop op laredoute.be.

 

heuptas

Bannann, hemelsblauwe lederen heuptas, € 40, online verkrijgbaar via bannann.com.

 

heuptas

Chanel, kaki/roze heuptas met pailletten, € 2.950, verkrijgbaar via chanel.com.

 

heuptas

Marie Martens, Lederen heuptas met luipaardprint, € 205, verkrijgbaar op marie-martens.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Heuptas.