Hermès SS22: beweeglijkheid, ambacht en sensualiteit
© Filippo Fior/MCB

Hermès SS22: beweeglijkheid, ambacht en sensualiteit

Leestijd: 1 min

Het Franse luxehuis Hermès nam gasten gisteren mee naar de luchthaven Le Bourget, net buiten Parijs. Nadège Vanhee-Cybulski stelde er de lente/zomer 2022 collectie voor die in het teken van vrijheid stond, waarbij de focus op beweeglijkheid, ambacht en sensualiteit lag. 

Geen betere locatie dan een luchthaven om een collectie voor te stellen die rond vrijheid draait. Al in mei begon Nadège Vanhee-Cybulski, creatief directeur bij Hermès, aan dit project te werken. Ze zei dat ze een ruimte wilde die zowel “monumentaal als open” was, en vroeg kunstenares Flora Moscovivi om een gigantische hangar van Le Bourget luchthaven onder handen te nemen.

“Haar manier van kleur gebruiken om openbare ruimtes in Parijs te transformeren, sloot perfect aan bij de denkprocessen die mijn teams en ik sinds de pandemie doorvoerden,” aldus Nadège. “Met als doel om de ervaring van modeshows te vernieuwen.” Het resultaat was een cilindervormige catwalk met daarrond beschilderde panelen – geïnspireerd op de collectie – die om de modellen heen stonden opgesteld. Ook voor wie de show enkel via video kon zien een indrukwekkende ervaring. Aan het einde van de show openden de deuren van de hangar, waarop net een vliegtuig landde langs de skyline van Parijs.

Hermès SS22

Genoeg geschreven over het indrukwekkende decor, ook de kleren waren natuurlijk de moeite. Zoals we ondertussen gewoon zijn van Nadège Vanhee-Cybulski, die trouwens schoolliep aan de Antwerpse Modeacademie, presenteerde ze voor de lente/zomer 2022 een wondermooie simplistische collectie die een zoektocht toonde naar een evenwicht tussen comfort, praktisch nut en sensualiteit.

Er waren veel leren looks en accenten die nooit hard, maar net fris en luchtig aanvoelden. Het kleurenpalet was warm, met veel bruine, gele en oranje tinten. De silhouetten die ze toonde waren bijna allemaal los, wat natuurlijk verwijst naar het thema van de show. En uiteraard stond ook ambacht centraal, wat met name bleek uit de fantastische leren handtassen en schoenen.

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks.

Credit foto’s: Filippo Fior

Lees ook: Ester Manas SS22: sexy, inclusieve mode van eigen bodem.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Hermès, Paris fashion week, Ss22.