PREVIEW: de herfst/wintercollectie van Tommy Hilfiger
© Pers

PREVIEW: de herfst/wintercollectie van Tommy Hilfiger

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

The American Alternative, de nieuwe herfst/winter damescollectie van Tommy Hilfiger, is een perfecte weerspiegeling van de rebelse attitude van de jaren ’90. Contrasterende silhouetten, oversized items en athleisure zijn duidelijk aanwezig in de collectie, maar rock-‘n-roll staat centraal. Studs, sterretjes en statement stoffen zijn alomtegenwoordig, wat resulteert in een edgy maar comfy collectie. Of zoals Mr Hilfiger het zelf zou zeggen: effortlessly cool.

De collectie is opgebouwd rond drie thematische stijlen. Twisted Trad draait volledig om contrast. Leren motorjackets en bombers worden gecombineerd met bloemenprints, hartjes, wollen truien en losse zijden broeken. Donkerblauw, zwart en wit zijn de kernkleuren met hier en daar een lichtroze of vuurrood accent.

herfst/wintercollectie tommy hilfiger american adventure

Pers

Unplugged staat voor onopvallende luxe. Geïnspireerd op de dresscode van Oxford worden badges en patches aangebracht op luxueuze materialen als mohair, chiffon en flanel. De ruitjesprint valt hier uiteraard niet weg te denken, maar ook andere prints zoals sterretjes komen terug. Kleur is essentiel: rood, blauw, grijs of wit, met subtiele, glinsterende details in donkergroen of zeeblauw.

herfst/wintercollectie tommy hilfiger american adventure

Pers

Off the Grid brengt de collectie terug naar de natuur. Met the great outdoors in het achterhoofd, vinden we natuurlijke kleuren terug zoals camel, grijs, lila, zeeblauw en labradorbruin. De dierlijke toets wordt gecreëerd door gebruik te maken van namaakbont, luipaardprint en vogelillustraties. Ook hier is contrast nooit ver weg.

herfst/wintercollectie tommy hilfiger american adventure

Pers

Met The American Alternative wil Hilfiger duidelijk breken met de looks waar het modehuis tot voor kort zo gekend om was. Maar wie goed kijkt, spot hier en daar toch nog een paar typisch Hilfiger details. Donkerblauw met rood, patches en signature sweaters zijn niet weg te denken uit een Hilfiger collectie en ook functionaliteit blijft van belang.

Meer info over Tommy Hilfiger vind je op www.tommy.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Herfst/winter 2017, Nieuwe collectie, Tommy Hilfiger.