Herfst/winter 22-23 shows: het leven vieren met Prada
© Prada

Herfst/winter 22-23 shows: het leven vieren met Prada

Leestijd: 1 min

Voor Prada herfst/winter 2022-2023 presenteerden de ontwerpers Raf Simons en Miuccia Prada een collectie van 54 silhouetten in Milaan die ons eraan herinneren hoe belangrijk het is om elk moment in het leven te vieren, met stijl.

/

Vorig seizoen vierde het duo Miuccia Prada en Raf Simons bij Prada voor lente/zomer 2022 het vrouwenlichaam en de sensualiteit door kledingstukken terug te brengen tot hun puurste vorm en dat te combineren met lingeriedetails.

Lees ook: Herfst/winter 22-23 shows: de speelse mode van Glenn Martens voor Diesel.

Voor Prada herfst/winter 2022-2023 stond het idee van het leven ten volle beleven centraal.

Prada, een weerspiegeling van alledaagse schoonheid

Sinds Miuccia Prada in 1978 het familiehuis overnam, heeft zij haar ietwat rigide maar speelse stijl doen gelden op de internationale catwalks en ook in het straatbeeld, ontworpen door een vrouw voor vrouwen.

De tandem die zij de afgelopen vier seizoenen met onze landgenoot Raf Simons vormde, herinnert ons aan dit erfgoed door de kunst van het alledaagse kleden opnieuw uit te vinden.

Wij houden van de nonchalante look van de witte katoenen tanktops met discrete opdruk van het Prada logo, de onberispelijke snit van de colberts, mantels en rokken op maat. Om nog maar te zwijgen van de oversized bomberjacks – als vanzelfsprekend van de hand van Simons – met geborduurde bloemen of veren en met ceintuur in de taille of in een lange versie die tot onder de knie reikt.

We zagen ook verschillende leren trenchcoats met vierkante, uitvergrote schouders die aan de jaren veertig doen denken, nauw aansluitende coltruien onder pulls, oversized pilotenjacks die het lichaam beschermen en een zekere kracht geven aan de lichte rokken in verschillende materialen.

En dan is er nog de zwarte jurk met een vierkante halslijn, die er zo eenvoudig uitziet dat de plooidetails en wijde mouwen er karakter aan geven.

Sinds het aantreden van Simons zijn de collecties van Prada iets meer “street”, maar het duo slaagt er wel in om exact datgene te ontwerpen dat vrouwen (en ook mannen) vandaag de dag willen dragen. Soms moet het niet meer zijn dan dat.

Ontdek hieronder een aantal van onze favoriete silhouetten.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.